Celkem zpracovatelé studie prošli sedmatřicet míst, kde herny v minulosti byly nebo měly být nyní. Narazili na třináct funkčních. „Největší hustota byla ve vyloučených lokalitách,“ uvedl ve studii její autor Janusz Konieczny.

Na nelegální herny narazil Konieczneho tým na známých ulicích, jako jsou Křenová, Vranovská nebo Cejl. Vždy se snažili do heren vstoupit, otestovat automaty a poptat se obsluhy nebo hostů. „Na Dukelské třídě jsme se nedostali třeba do herny Sauna, která je prokazatelně nelegální. Ostraha nás vpustila jen do předsálí s tím, že dál mohou jen registrovaní hráči a k registraci je potřebná osobní záruka některého z hráčů,“ popsal Konieczny.

Brněnské ulice Gorkého a Arne Nováka dostanou novou podobu. Takto vypadají návrhy.
Rozkopou Gorkého a Arne Nováka. Opravy příští léto znesnadní parkování

Na řadě vytipovaných míst Konieczneho tým herny nenašel, protože v nich dříve zasahovali celníci. „Od počátku roku jsme provedli dvaadvacet kontrol a zabavili dvaašedesát výherních zařízení,“ řekla mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková. Provozovatelům nelegálních heren mohou celníci udělit až padesátimilionovou pokutu.

V Brně fungují i povolené automaty. „Platných je devětačtyřicet povolení. Na jedno je ale možné provozovat více zařízení,“ uvedl Filip Běhal z ministerstva financí. Brněnští zastupitelé také nedávno povolili výjimku ze zákazu harazdu pro dvě kasina. Fungovat tak může to v hotelu Grand v Benešově ulici a také nové plánované v hotelu International v Husově ulici.

Bývalý fotbalista Mladen Ushev u Krajského soudu v Brně. Obžalovaný dostal deset let vězení, na místě se ale odvolal.
Za pokus o vraždu dostal deset let. Bývalý fotbalista Znojma se na místě odvolal