Otevírání stezek v oblasti Lednicko-valtického areálu má totiž od letoška na starosti městská příspěvková organizace Tereza Břeclav. „Konečně jsem si to opravdu v klidu užil. Vyšlo nádherné počasí a i lidé, se kterými jsem mluvil, byli spokojení," říká po akci Hynek.

Přiznal, že pár chyb našel, například ve značení tras, ale jinak hodnotil první ročník pod Terezou dobře. „Jsou to jen takové malé mouchy, které se postupně zkušenostmi vychytají. Dělají to letos poprvé, takže jsem ani neočekával, že by všechno klaplo úplně na sto procent. Ve výsledku jsem byl ale spokojený," nechává se slyšet muž, který se vydal ráno od břeclavského zimního stadionu Lednicko-valtickým areál společně se stovkami dalších cyklistů.

Návštěvnost akce podle něj každoročně roste. „V prvních dvou letech to byla stovka účastníků, dnes jich je až patnáct set," srovnává s tím, že považuje za úspěch, že se jim podařilo založit tradici, která vytáhne ven na kolo nejen místní, ale také návštěvníky z celé České republiky i zahraničí.

I přes spokojenost s návštěvností trápí Hynka stav cyklostezek na Břeclavsku. „Zúčastnil jsem se podobné akce na Uherskohradišťsku a nestačil jsem se divit, jaké krásné stezky pro cyklisty tam vybudovali. Snad se ty naše do budoucna také zlepší," doufá nadšený cyklista z Břeclavi.