Fotografování se Korda věnuje desítky let. „První fotka mi v novinách vyšla v šestnácti letech, byla z orientačního běhu. Nejvíc fotím reportáže a dokument, a jelikož se v Břeclavi, vyjma fotbalu a hokeje, sportu nikdo moc nevěnoval, našel jsem si právě tohle téma,“ říká.

Třicet let fotí volejbal, přes hledáček se dívá také na cyklistiku, sportovní tanec i gymnastiku. „Dobrá fotka je taková, která současně vystihne příslušný sport a současně zachycuje a předává nějakou emoci,“ popisuje svoje měřítko kvality.

Ilustrační fotografie.
Zničený automat i mincovník. Muži poškodili vybavení zastávky

Zajímavý je podle něj každý sport. „Jen člověk potřebuje trochu času, aby se seznámil s pravidly a zažil si ho a získal inspiraci z toho, jak daný sport fotí jiní. Když pak fotíte podruhé a potřetí, už víte, kam se postavit, a máte šanci najít něco nového,“ říká břeclavský fotograf.

Ke svému koníčku se dostane, když zrovna nepracuje. „Na lodích jsem začínal v jednadvaceti, posledních deset let jsem většinou na nákladních lodích na řekách v Německu a u holandského pobřeží. Na lodi si odpočinu od problémů doma, doma zas od těch lodnických,“ usmívá se.

Břeclavská výstava je jeho první větší tematická, celkem čtvrtá. Potrvá do 26. května.