Čtvrtý ročník festivalu, který potrvá až do šestnáctého listopadu, se ponese v duchu venkova, výlovů rybníků, zvěřinových delikates, martinských husí a vína, vepřových hodů, jablečných moštů a štrúdlů.

To vše přichystají různé farmy, penziony, venkovské hotely, ekologická centra, jezdecké stáje a moravští vinaři, kteří se do venkovských prázdnin zapojili.

Na Břeclavsku se jako první do festivalu zapojí v Drnholci. „Jsme součástí organizace Prázdniny na venkově již několik let. Byli jsme vlastně jedni z prvních, kdo se k nim připojil. Ta spolupráce funguje tak, že nám vždy zavolají, že chystají nějakou akci. V tomto případě tedy festival a když máme zájem, tak se zapojíme. Avšak Podzimního festivalu se letos účastníme poprvé," prozradila ředitelka Hotelu Drnholec Daniela Wornellová.

Různorodé akce spojené s jídlem a zábavou si pro návštěvníky připravili i v Café Fara v Klentnici, ve vinařství Tomanovi či v penzionu Balloon.

Projekt Prázdniny na venkově vznikl na podporu návštěvníků venkova a pomáhá také podnikatelům. Vymyslel ho Svaz venkovské turistiky, tedy dobrovolné sdružení podnikatelů a příznivců venkovského cestovního ruchu.

Snaží se především přispět k ekonomickému, kulturnímu a společenskému oživení venkova a obnově tradic. Je určený hlavně rodinám s dětmi, ale v rozmanité nabídce si vybere téměř každý.