Kupovat si brusle přitom není nutné. „Momentálně máme k dispozici na půjčení zhruba třicet párů," říká Petr.

S nabídkou pro návštěvníky chtějí Břeclavští pokračovat i v budoucnu. „Jsme mile překvapení zájmem lidí. Minulý týden jsme dokonce nabídku rozšířili o dalších osm párů. Zaměřili jsme se spíše na větší velikosti, po kterých byla sháňka. Ty nám doposud trochu chyběly," vysvětluje Petr.

Kromě ledních bruslí pro dospělé půjčují na břeclavském zimním stadionu vybavení rovněž dětem. „Právě dětských velikostí máme o něco více," potvrzuje vedoucí provozu.

Kolik párů denně si návštěvníci půjčují, nelze podle něj zprůměrovat. „Každý den je to jiné. Je bruslení, kde nechce půjčit brusle nikdo, a potom další, kde má zájem třeba deset lidí," srovnává Petr.

Původní myšlenka na zřízení půjčovny vzešla od příchozích. „Lidé se občas ptali, jestli se u nás dají brusle vypůjčit. Na jiných stadionech tato možnost byla, takže jsme považovali za správné vyjít v tom našim bruslařům vstříc," ohlíží se muž, jenž má provoz břeclavského zimního stadionu na starosti.

Půjčení páru na hodinu a půl veřejného bruslení stojí padesát korun. „Naprostá většina bruslí je úplně nových. Od lidí jsme ale vykoupili i několik málo párů už použitých," dodává.