O víkendu přijel do Velkých Pavlovic, kde předváděl svůj um v penzionu André. „Hodně využíváme bylinky jako rozmarýn nebo medvědí česnek. Chorvatská kuchyně je jedna z nejzdravějších na světě. Téměř ve všem je olivový olej, jíme hodně ryb a mořské plody," říkal Kukurin zatímco připravoval pětichodové menu.

Kuchař Nenad Kukurin vařil ve velkopavlovickém penzionu André. Společně s kolegou mu pod rukama vznikal například tatarák z mořského vlka nebo dýňové domácí noky 
s krevetami, divokým chřestem a cherry rajčaty.

V Chorvatsku známá kuchařská tvář přijela na pozvání majitele penzionu provázaného se Šlechtitelskou stanicí vinařskou Vladimírem Poliakem.

Jídla z přímořského státu se 
v jídelníčku sice neobjeví na stálo, částečně se k některým vrátí v letních měsících. Přednost dostanou ryby, saláty nebo sýry. „Spousta Čechů jezdí do Chorvatska na dovolenou. V jídle, které se podává v turistických oblastech a kuchyní více vzdálenější od pobřeží je ale rozdíl," zmínil provozní penzionu Roman Malinka.

Chorvatské pokrmy lze podle něj lehce pojit s víny – ideálně pak s odrůdami Malvasia či Merlot.

Penzion ve Velkých Pavlovicích není jediný, kde na Břeclavsku sází na jižanskou kuchyni. Před rokem a půl se 
k italským receptům přiklonil například břeclavská Port restaurant.