O víkendu přijel do Velkých Pavlovic, kde předváděl svůj um v penzionu André. „Hodně využíváme bylinky jako rozmarýn nebo medvědí česnek. Chorvatská kuchyně je jedna z nejzdravějších na světě. Téměř ve všem je olivový olej, jíme hodně ryb a mořské plody," říkal Kukurin zatímco připravoval pětichodové menu.
Společně s kolegou mu pod rukama vznikal například tatarák z mořského vlka nebo dýňové domácí noky s krevetami, divokým chřestem a cherry rajčaty.
V Chorvatsku známá kuchařská tvář přijela na pozvání majitele penzionu provázaného se Šlechtitelskou stanicí vinařskou Vladimírem Poliakem.
Jídla z přímořského státu se v jídelníčku sice neobjeví na stálo, částečně se k některým vrátí v letních měsících. Přednost dostanou ryby, saláty nebo sýry. „Spousta Čechů jezdí do Chorvatska na dovolenou. V jídle, které se podává v turistických oblastech a kuchyní více vzdálenější od pobřeží je ale rozdíl," zmínil provozní penzionu Roman Malinka.
Chorvatské pokrmy lze podle něj lehce pojit s víny – ideálně pak s odrůdami Malvasia či Merlot.
Penzion ve Velkých Pavlovicích není jediný, kde na Břeclavsku sází na jižanskou kuchyni. Před rokem a půl se k italským receptům přiklonil například břeclavská Port restaurant.