Na Zelený čtvrtek pořádá Eat Art Gallery pečení velikonočních beránků a perníčků, které si hosté vyzkouší i po další dva dny. Vedení domu dětí a mládeže zve zase na Kozí hrádek, kde nejmenší čeká hledání velikonočních vajíček. Dospělí se naproti tomu v několika podnicích dočkají pivních speciálů.

NA ZÁMEK I DO HROBKY

Na Velký pátek se na mikulovském Náměstí v jedenáct hodin otevře velikonoční jarmark. Návštěvníci se setkají s ukázkami tradičních řemesel i rukodělných technik, jako je pletení pomlázek a zdobení kraslic. „Slavnostní a duchovní charakter Velikonoc v programu prezentuje scénické čtení Pašije, které se koná v šest hodin odpoledne na Lormově náměstí. Poslední dny Krista jsou pojaty v kontextu současné doby, jedná se o premiérové uvedení této hry v režii Martina Satoranského,“ pozval ředitel Mikulovské rozvojové David Gerneš.

Jarmark mohou lidé navštívit také o víkendu. V sobotu připomenou tradice moravských Velikonoc Národopisný soubor Pálava a folklorní pásmo představí také dětské národopisné soubory Palavánek a Palavěnka. „Na program naváže dětská dechová hudba místní Základní umělecké školy a dechová hudba Mikulovanka, poté vystoupí folklorní soubor Lipovjan, doprovázený cimbálkou. Mezi vystupujícími se objeví i tram-folková brněnská kapela Přístav a program na venkovním pódiu uzavře A.M.Úlet, hrající folk-rock s prvky blues, jazzu i folkloru,“ doplnila Křivánková.

V centru bude rušno i v neděli. Program zahájí v jedenáct hodin pouliční představení Řehtačka divadelního spolku Kvelb a poté se se na pódiu vystřídají žáci místní umělecké školy. Na Náměstí pak zatančí Fanny dancers a zahrají skupiny Ranch, Benefit a Jazzpetit. „Na své si přijdou i děti, pro které jsou o víkendu připraveny ve dvorním traktu umělecké školy tvůrčí dílničky a také dětská divadelní představení v podání Divadla Damúza a Kvelb Theatre,“ vzkázal ředitel Gerneš.

Ilustrační fotografie.
Děti z jižní Moravy najdou velikonoční vajíčka v zoo i v podzemí

V sobotu a neděli je možné využít velikonoční prohlídku města. Otevřené budou památky jako zámek, Kozí hrádek, židovský hřbitov, Dietrichštejnská hrobka, synagoga a jeskyně na Turoldu.