Tamní správce Jaroslav Stávek ubezpečil lyžaře, že ceny za služby zůstávají stejné. A jak odhaduje sezonu? „Dopředu se nedá nic plánovat. Loni také odborníci předpovídali, že bude perfektní a spletli se. Sněhu moc nebylo. Teď zase hlásí dobrou zimu, uvidíme," pokrčil rameny Stávek.

V areálu němčičské sjezdovky nicméně jsou připravená sněžná děla. Čekají na mrazivé počasí. „Budeme využívat každou chvíli, abychom si zasněžili povrch svahu," řekl odhodlaně muž.

Mohou tak učinit v případě, kdy teploty klesnou alespoň pod minus dva a půl stupně Celsia. Umělým sněhem začnou pokrývat sjezdovku postupně odspodu.

Autobusy školáků

Podle Stávka se ceny za vlek, půjčení vybavení a servis pro tuto zimu nemění. Provozní dobu určí vždy to, zda lyžaři budou jezdit na umělé hmotě či na sněhu. „Každý pracovní den otevřeme v devět hodin ráno, o víkendech vždy hodinu po poledni. Dopoledne totiž máme kurzy s dětmi," informoval správce.

Lyžařská škola. O tu je v Němčičkách stále velký zájem. Své děti tam pravidelně bere i Petra Procházková z Valtic. „Dcera už ji absolvovala, letos budu jezdit do Němčiček se synem," těší se.

Výhodu vidí v dobré dostupnosti či ceně. „Pro mě sice sjezdovka už moc není, jako lyžařská škola je ale areál ideální," myslí si Valtičanka.

Provozovatelé mají zaplněné i kurzy pro školy. Do Němčiček jezdí téměř celý první stupeň mikulovské školy Na Valtické. „Posledně jsme vyrazili třemi autobusy. Areál není daleko od naší školy. Je to navíc jedna z akcí, které pomáhají stmelovat děti. Jezdíme tam již léta vždy před jarními prázdninami. Nestalo se nám, že by nebylo alespoň trochu sněhu," zmínila zástupkyně ředitele mikulovské školy Hana Míčková.