Představitelka řady známých rolí vystoupá čtrnáctého září společně s představiteli města a účastníky Pálavského vinobraní až na Svatý kopeček. „Nabídka stát se letošní patronkou mě velmi potěšila. Mikulov je okouzlující město, které stojí za to navštívit. Těším se na dobré víno a taky burčák," komentovala pozvání Stašová.

Nedělní polední výšlap na vápencový vršek má za cíl podpořit obnovu kaple svatého Šebestiána a zvonice. Stavební práce začaly už v červnu a potrvají rok. „Opravou kostela svatého Šebestiána a kampanily se završuje letitý projekt a naše vize záchrany křížové cesty lemující Svatý kopeček. Budeme usilovat o to, aby byla zapsána na seznam UNESCO," sdělil starosta města Rostislav Koštial.

A pokračoval. „Na obnově této unikátní památky se však může podílet každý zasláním své dárcovské DMS," vyzval všechny, kterým není osud křížové cesty lhostejný.

Výstup na Svatý kopeček začíná v jedenáct hodin dopoledne na mikulovském Náměstí. Nabízí zážitek spojení kulturní krajiny, památek a atmosféry babího léta. Na vrcholu se mohou účastníci těšit na ochutnávku vín z novosedelského Vinařství Vinofol.