„Pojedou dva páry vlaků v motorové trakci tvořené historickým motorovým vozem zvaným Singrovka z roku 1964," popsal předseda Klubu přátel lokálek Marek Tomek.

Projet se po trati, která se již čtyři roky nevyužívá, budou mít příležitost nejen lidé z Vranovic a Pohořelic, ale také z Přibic. „Vlak mimo jiné zastaví v Přibicích a také Velkém Dvoře. Naší snahou totiž je, aby tato trať zůstala v povědomí lidí," oznámil Tomek.

Jak dále dodal, na vranovickém nádraží mohou lidé do vlaku nastoupit po druhé a čtvrté hodině odpolední. „Vlaky do Pohořelic vyjedou nejdříve o půl třetí a pak o půl páté," sdělil milovník vlaků. Z Pohořelic zpět do Vranovic se obě vlakové soupravy vydají čtyřicet minut po patnácté a sedmnácté hodině.

Sobotní odpolední jízda dvou párů vlaků se „Singrovkou" včele připomene ještě jedno výročí. „Devadesát let, které uplynou od vzniku Sokola Pohořelice," podotkl Tomek.

Fotbalový klub Pohořelice oslaví významné jubileum kopanou. Nejenže se na tamním hřišti představí v mistrovských zápasech pohořelický dorost a A tým, ale také Menšíkova jedenáctka se slovenským týmem MUFUZA alias Mužstvo futbalových zázraků.

Ti, co by odjezd vlaku nestihli, nemusejí zoufat. Další historická souprava se na již nepoužívanou trať vydá i v říjnu. „Zopakujeme také oblíbenou prosincovou mikulášskou jízdu s parním lokomotivou," sliboval předseda.