Reagovat se na ni rozhodl až s odstupem. „Nikoho jsme nezabili, nikomu jsme nic nevzali, po nikom jsme nic nechtěli. Udělali jsme festival, který se z našeho hlediska vydařil. Pokud došlo k ekonomické ztrátě, máme ji my a náš generální partner," řekl Janota.

Jako problém vidí jen nízkou návštěvnost. Místo očekávaných tisíců příchozích jich dorazilo jen několik desítek. „Mrzí nás, že Břeclav nedala lidi. Nedošli. Čím to bylo, už se nezabývejme. Co už 
s tím teď?" uzavřel Janota.

„Nikdo ho nenutil"

Atmosféru po festivalu rozvířila také stížnost stánkaře Václava Kočiše, který na festivalu prodělal a domáhá se vrácení části peněz nazpět. Přichystal jídlo pro pět set lidí. Neprodal téměř nic. „Byly to potraviny určené k okamžité konzumaci. Musel jsem je vyhodit," uvedl stánkař krátce po festivalu.

Čekal proto na odškodnění, které mu měli pořadatelé Wůdstocku na základě džentlmenské dohody přislíbit. Nedočkal se. Lidé z agentury to ale vidí jinak.

Podle nich bylo jasné, že se stánkařům nic vracet nebude. „Pokud by to tak bylo, pak by to bylo z peněz agentury. O tom jsme se ale ještě nerozhodli a po vystoupení pana Kočiše je jasno," uvedl druhý představitel agentury Richard Kůřil.

Podle něj prodávali stánkaři na festivalu na vlastní zodpovědnost. „Nikdo ho k ničemu nenutil, ani ho nezval. Sám se nám ozval a chtěl na festivalu být," dodal Kůřil.

Jeden z hlasitých kritiků Břeclavského Wůdstocku a lídr politického sdružení Mladí a Neklidní Jakub Matuška odmítl vyjádření o nemístné kritice komentovat. Ani s odstupem času svůj názor na hudební událost nezměnil. „Nebudu opakovat znova to stejné," prohlásil.

Festival označil den po jeho skončení za ostudu města. Nešetřil ani kritikou směřovanou pořadateli. (nej)