Zdá se, že zástupci STKO při volbě vsadili na zkušenost. „Pan Hyrš dlouhé roky pracoval na různých pozicích v břeclavské svozové firmy Tempos (nově funguje pod značkou Ave Břeclav – pozn. redakce). Fungoval i jako ředitel. Je to odborník dopodrobna seznámený s problematikou odpadů, včetně třídění," uvedl včera jednatel STKO Jaroslav Smečka.

O post ředitele se podle něj ucházelo deset lidí, mezi nimi byla i jedna žena. Komise sestávající ze členů dozorčí rady, jednatelů společnosti a starostů Mikulova, Březí a Pasohlávek, jako zástupců obcí, dala přednost Hyršovi. „Chtěli bychom, aby se stal ředitelem už od srpna. Spolu s dalšími náležitostmi s ním termín nástupu probereme v pondělí," doplnil Smečka.

Jak dále řekl, další manažerské změny se v STKO zatím nechystají. Jednateli zůstávají Smečka spolu s bývalým pasohláveckým starostou Ingrem.

Firma řešila manažerskou krizi několik měsíců. Tomáš Hlavenka odešel z funkce ředitele po šesti letech. Kvůli neshodám s dalšími lidmi z tehdejšího vedení STKO. Ve společnosti se vyměnili i jednatelé a upravil se jejich počet.