V úvodním programu, který se koná mezi druhou a půl čtvrtou hodinou odpolední, organizátoři slibují nejen inspiraci při letním grilování. Mezitím se lze zchladit v jednom z dvanácti bazénu. Požitkářský zážitek slibuje také večer. „Na talíř se dostane pětichodové menu, ale pozor, ne tak ledajaké. Náš šéfkuchař Mirek Vrábel duelantům pěkně zavařil. Vybral ingredience, z kterých se jednotlivé chody budou skládat. A každý tento bude složen ze dvou malých, jedna část od Marcela Ihnačáka a druhá od Radka Šubrta," uvedli pořadatelé.

Porotou se stanou hosté, kteří vše ohodnotí. Vyhraje šéfkuchař s vyšším počtem bodů. Podrobnosti a ceny vstupenek je možné zjistit na webových stránkách akvaparku.

Ihnačák patří k nejznámějším kuchařům v České republice a Slovensku. Mimo jiné dohlíží na chod jedné z restaurací v Břeclavi a vlastní podnik dává dohromady v Mikulově společně s Davidem Kollerem. Neméně schopný je také Šubrt, jenž stejně jako Ihnačák sbíral zkušenosti 
v zahraničí.