Program pro celou rodinu odstartují hodinu po poledni. „Účastníci se mohou těšit na profesionální sportovce a show letních extrémních sportů v mobilních překážkách. K vidění bude například i přeskok jezdců přes mercedes," uvedla produkční kempu Marcela Čáslavová.

V Merkuru vyroste hned několik zábavných zón, kde si lidé prohlédnout auta či si zazávodí na herních konzolách. Připravená bude i jízda zručnosti na kolech a také stanoviště určené pouze pro děti. „Nebudou chybět ani zábavné soutěže jako je například balancování na idoboardech a slalom," doplnila Čáslavová.

Kolem desáté hodiny večerní se o hudební tečku postará Jakub Děkan. „Právě na něj jsem moc zvědavá, takže do Pasohlávek nejspíš s kamarády vyrazíme," těšila se Šárka Strohová z Břeclavi.

Kromě adrenalinové akce láká Merkur i na výtvarné, hudební, sportovní a pohybové a animační programy. I tento týden slibuje spoustu zábavných akcí. „Ve středu u nás bude akce Prázdninové putování za tajemstvím pošťákovy brašny. Je to letní soutěž v luštění křížovek Všichni účastníci soutěže budou odměněni drobnou cenou přímo na místě. Úspěšní luštitelé postoupí do slosování o hodnotné věcné ceny," řekla Čáslavová.

Návštěvníky pobaví ve středu i kapela Merllin a na pátek a sobotu je připravená letní zábava s rockovou kapelou NOA a se skupinou Pohledy. Vždy v devatenáct hodin.

Výběr z programu
Středa – soutěž v luštění křížovek po celý den, od 19.00 hodin koncert Merllin, Náměstíčko
Čtvrtek – Summer X Fest Tour, od 13.00 hodin
Pátek – kapela NOA, od 19.00 hodin, Náměstíčko
Sobota – kapela Pohledy, od 19.00 hodin