„Když nad ránem pršelo, měl jsem obavy, jestli to neodpískáme, ale počasí se vybarvilo. A když jsem viděl, že přijíždějí i první prodávající, tak to mi spadl kámen ze srdce. Věřím, že se z blešáků na amfiteátru stane tradice, a lidi si sem cestu najdou," řekl František Vaške, v jehož hlavě se nápad před časem zrodil.

O premiérový bleší trh byl v Mikulově zájem. Jedenáct prodávajících a zhruba stovku návštěvníků, kteří si do tamního amfiteátru našli v sobotu 23. června cestu, považují pořadatelé napoprvé za úspěch. Bleší trhy v amfiteátru plánují organizovat pravidelněPočasí přálo, trhovci nabízeli od šlapek na kolo, starých hrnců, modráků či časopisů prakticky vše, co doma už neslouží a spíše překáží. Ale jiným se může hodit. Objevily se i poklady pro radioamatéry nebo čtenáře a hračky pro děti. Nechyběla ani zvířata. Nejmladší trhovec nabízel šneky a měl úspěch.

„Fakt se mi to líbí. Příště sem přijdu i prodávat, máme toho plné sklepy, tak proč to takhle nenabídnout. Třeba se něčeho zbavíme, utržíme pár korun a někomu to ještě poslouží," plánovala jedna z nakupujících. Domů si odnášela sklenice na koření.

Bleší trhy v amfiteátru plánují pořadatelé organizovat pravidelně. Příští mají být jednadvacátého července.