O Carp show mluví jako o prestižní akci, jež inspiruje napříč Českou republikou. „Je za tím několikaměsíční práce. Není to jen o shánění lidí, kteří tady vystavují nebo přednáší. Pro mě je to o každodenní práci, například na sociálních sítích nebo webových stránkách," míní Tydlačka. A připouští, že některé zájemce, kteří by chtěli mít na Carp show svůj stánek, musí odmítat. Důvodem je chybějící prostor, v němž by bylo možné nabídku rozšířit. Lepší zázemí než v břeclavské Deltě a okolí nevidí.

Zatímco prodejní, přednášková a ukázková událost je pro něj především prací, klidu si užívá u vody. „Vyhledávám spíše malá jezírka, malé pískovny. Důležité je pro mě hlavně to, abych si odpočinul. Je to také o souznění se synem, který podniká a nemáme na sebe moc času. Rybaření je pro nás pódium, kde si povykládáme," uvádí pořadatel.

Kde má oblíbené břehy, si nechává pro sebe. „Je to většinou na Břeclavsku, ale rád se občas vydám i do zahraničí. Rekord mám kapra do patnácti kilo," dodává Tydlačka a utíká za povinnostmi moderátora.