Konference se zúčastnilo téměř osmdesát delegátů.

„Je to obrovský závazek. Určitě bych chtěl zlepšit komunikaci s našimi členy a předávat jim co nejvíce informací. V kontaktu zároveň nechci být jen uvnitř strany, ale se všemi lidmi v regionu. Rád bych se v okrese stal jakýmsi ombudsmanem," říkal Petrů krátce po zvolení.

Důležitá témata by rád nadsadil nad stranické zájmy. „Nesmíme být zahledění sami do sebe," upozornil Petrů, jenž sociální demokraty povede v následujících dvou letech.

Problémů s dostatkem času na práci poslance a předsedy se nebojí. „Je to moje první stranická funkce, kterou bych měl zvládnout. Věřím, že se nám za dva roky podaří odvést dobrá práce," dodal Petrů.

Dalšími členy Okresního výkonného výboru se stali Ladislav Hádlík z Velkých Pavlovic, Igor Chlup z Podivína, Lubomír Janota z Lednice, Bohdana Káňová z Hustopečí, Roman Koprivňanský z Pavlova, Jaroslav Parolek, Petr Pěček, Zdeněk Urban a Jaroslav Válka z Břeclavi, Karel Štogl a Ilona Žišková – Vágnerová z Mikulova, Jindřich Tomek z Pohořelic, Pavel Trojan z Valtic a Marek Uhlíř z Lanžhota.