Provozovatelé při každé příležitosti, která se s poklesem teplot naskytne, zapínají sněhová děla. „Ve středu ráno byla teplota slabě pod nulou, takže jsme se hned pustili do zasněžování hlavního svahu. Nechali jsme stroje pracovat několik hodin, aby nám nová vrstva zase nějakou dobu vydržela," potvrdil Stávek.

Sousední svah zatím zůstává na vedlejší koleji. „Nejdůležitější je hlavní sjezdovka. Hlídáme si, abychom na ní udrželi sníh. Jakmile se zlepší teplotní podmínky nebo trochu nasněží, zaměříme se i na úpravu sousedního terénu," slíbil správce areálu.

Do poloviny března

Kromě individuálních lyžařských kurzů pro děti pořádají němčičtí nadšenci také akce pro školy. Těch využívá pravidelně několik obcí. „Lyžařské kurzy pro školy jsme odstartovali na začátku ledna. Dopoledne k nám jezdí děti 
z Popic, Šakvic a Uherčic. Dohromady okolo devadesáti žáků. Odpoledne je pak na sjezdovce vystřídají lyžaři ze Šlapanic. Těch je kolem čtyřiceti," vypočítal Stávek.

S provozem sjezdovky počítají i v dalších týdnech. „Není to nejlepší sezona a pravého sněhu jsme si moc neužili, ale není to ani nejhorší. Zatím stále můžeme zasněžovat a budeme se snažit, aby si u nás lidé dobře zalyžovali. Vypadá to, že bychom mohli do půlky března fungovat," odhadl.