Místo se stalo vděčným cílem několika starovičských obyvatel, kteří na problém upozornili Břeclavský deník Rovnost. A přidali i snímky. „Tropická vedra zničila kus nedávno slavnostně otevřené opravené silnice procházející obcí Starovičky. Silnice se vzedmula o celých čtyřiadvacet centimetrů nad okolní rovinu," uvedl například Dušan Koláček.

Reklamace? Ano

V úterý se k tématu opravených silnic uskutečnila mimořádná porada Správy 
a údržby silnic Jihomoravského kraje. Na některá místa se skupina včetně hejtmana Haška vypravila podívat. „Správa a údržba silnic už vyvolala s dodavatelem reklamační řízení a ten se nebrání opravě. O jiných problémech v tomto úseku zatím nevíme, ale určitě budeme stavbu hlídat. Stejně jako ostatní stavby v celém kraji, kterých je na sedm desítek. Vedení Správy a údržby silnic bude každý týden informovat také vedení kraje o stavu prací a případných problémech," vzkázal hejtman.

Při průjezdu Starovičkami řidiči narazí na vzedmutou silnici. Ta se přitom nedávno stala součástí oprav desetikilometrového úseku souběžného s dálnicí D2.

Po opravách a omezeních čeká Starovičky další stavební zásah na nejfrekventovanější ulici, která je součástí tahu souběžného s dálnicí D2 a vedoucí do Brna. „Problém nastal současně s vysokými teplotami. Zvedlo se podloží, v tomto případě starý podkladní beton. Předpokládám, že se přibližně pět šest metrů silnice bude muset vybourat a dát nový povrch. Postup ale záleží na zhotovitelské firmě," sdělil starosta Staroviček Vladimír Drbola.

Podle něj při kontrolních dnech, kterých se účastnil, problému nic nenasvědčovalo. „Stavba byla udělaná dobře. Zvedl se starý podklad. Staly se věci, které nelze předpokládat. Firma zasanovala všechno, kde tušila nějaký problém. Jsme rádi, že je to opravné, byť je to pro nás nyní nepříjemné, ani na pohled to nevypadá dobře. Nejde ale 
o chybu společnosti, to se prostě stává. Kdyby to byla nová silnice na zelené louce, nejspíš by k tomu nedošlo. 
U starých pokladů je to jiné," pokračoval Drbola.

Modernizace silnice vedoucí ze Staroviček přes Velké Němčice do Nosislavi se opřela o peníze z Evropské unie.

Při průjezdu Starovičkami řidiči narazí na vzedmutou silnici. Ta se přitom nedávno stala součástí oprav desetikilometrového úseku souběžného s dálnicí D2.

Kromě více než desetikilometrové trasy včetně dvou mostů měl projekt ještě druhou část zahrnující průtah Nosislaví. Necelé dva kilometry, jejichž součástí byl další most, stály téměř 24 milionů. „Stavby navazují na již dříve dokončené projekty na silnici II/425 uskutečněné s pomocí Regionálního operačního programu Jihovýchod v celkové částce tři sta padesát milionů korun," uvedla před časem mluvčí kraje Eliška Windová.