V současnosti o titul královny krásy soupeří třináct dívek z celé republiky. „Namísto čtrnácti, některé holky musely z různých důvodů totiž ze soutěže odstoupit,“ uvedla Vrágová.

Finálovou desítku vyhlásí již v tomto měsíci. „Dívky ještě stále sbírají hlasy a diváci se mohou podílet na tom, které postoupí a budou bojovat o titul. O postupujících mezi finálovou desítku rozhodnou kromě hlasů lidí také kritéria jako aktivita dívek na sociálních sítích, hodnocení a získané body dle odborné poroty,“ informovali pořadatelé. Hlasování ukončí patnáctého května.

Dělníci v Břeclavi opravují silnici na hlavním tahu.
Omezení na hlavním tahu? Opravy budou kratší. Místo celého května jen dva týdny

Podpořit obě Břeclavanky můžete svými hlasy na webových stránkách www.ceskamiss.cz

Třináctka účastnic má za sebou již dvě soustředění. Na tom posledním měly mimo jiné příležitost ukázat svoje kuchařské schopnosti. Výzvou pro ně byl i kurz přežití, kdy vyrazily do přírody jen se základní výbavou a učily se, jak rozdělat oheň, postavit si přístřešek a další nezbytné dovednosti pro přečkání noci pod širým nebem. „Náplň kurzu přežití byla poctivá a při krizovějších situacích se tak ukázalo, kdo má jaké limity. Pro mě to byl naopak relax, kdy člověk myslí na jiné věci a tím si tak odpočine od problémů běžného života,“ okomentovala zážitek ze soustředění Hirtová.

Jako silný zážitek vnímá kurz i Vrágová. „Člověk si ani neuvědomí, jak je důležité vážit si věcí, které kolem sebe bere jako naprostou samozřejmost,“ dodala.

Ilustrační foto.
Zmrzlé vinohrady? Ve Velkých Bílovicích a okolí až osmdesát procent