Kromě folklorní přehlídky a nákupu velikonočních dekorací a dobrot se zabaví i nejmenší návštěvníci. Výtěžek z celé akce opět poputuje na konkrétní dobrou věc.

Prostředí klasicistního zámečku Pohansko svádí nejen k romantickým výletům, ale také kulturním akcím břeclavského muzea, které se o památku stará. Letos benefiční koncert, které muzeum pořádá spolu s občanským sdružením Světlana, připadá na velikonoční svátky. Organizátoři tak spojili obě akce v jednu a koncert doplnili tematickým programem plným jarních tradic. Výtěžek z akce poputuje na rozšíření vybavení fyziatricko-rehabilitačního oddělení břeclavské nemocnice.

Program začne v neděli o půl druhé odpoledne vystoupením dětského souboru Žižkovjánek z Moravského Žižkova s pásmem lidových velikonočních zvyků a tradic na Podluží. Na pódiu je poté vystřídá taneční soubor zkušených folkloristů s názvem Old Stars Břeclav pod vedením Jaroslava Švacha, který stojí i za Žižkovjánkem a dalšími folklorními aktivitami na Břeclavsku. Veselo bude i díky kyjovské cimbálové muzice Hudci a mužáckému sboru Koňaré z Poštorné.

Velikonoční folklorní jarmark nabídne návštěvníkům rukodělné výrobky a všemožné pochutiny. Pro nejmenší návštěvníky bude připravená velká velikonoční dětská dílna s tvorbou tematické výzdoby a pohybové soutěže. Budou si na ní moct vyrobit batikované kraslice a různé jarní dekorace, a to pomocí tradičních i moderních technik. Vstup do muzejní dětské dílny bude opět za symbolický padesátikorunový poplatek. Držitelé dětských muzejních pasů dostanou na akci další razítka.

Na aprílové počasí, které poslední týdny vládne 
i v Břeclavi, není Pohansko při větším počtu lidí zcela ideální. Organizátoři však slibují, že bude akce zrušena pouze 
v případě zcela nepříznivého počasí. Také vzhledem k velikonočním akcím a bohatým programům na mikulovském náměstí, u lednického Rybničního zámečku nebo na vranovickém hřišti nezbývá než doufat, že letos nebude na Velikonoce mrznout a sněžit jako loni.