Rozlévat víno prvním zájemcům začnou vinaři hodinu před polednem.

Každý návštěvník Ze sklepa do sklepa, již pořádá spolek Velkobílovičtí vinaři, obdrží na pokladně tradičně skleničku k volné degustaci, katalog s mapou i kapsičku na krk s logem „slípky". „K pohybu mezi vinařskými oblastmi mohou návštěvníci využít zdarma pendlující autobusy. Ty budou mít i časovou návaznost na vlakové meziměstské spoje," informovali pořadatelé.

Putování zpříjemní na několika místech živá hudba, nebude chybět ani cimbálová muzika. Pro večerní program ve stanu na velkobílovickém náměstí přislíbili organizátoři navíc překvapení.

Vstupné na akci stojí 1100 korun, v ceně je kromě volné degustace a zmíněných doplňků také odběr vína dle vlastního výběru v hodnotě šesti set korun.

Poetické uličky

Belegradská, U Křástelky, Vinařská, Púrynská, Pod Předníma či Habánská. Vinařští turisté budou v sobotu křižovat až do sedmi hodin večer řadou sklepních uliček. Púrinskou cestu z města od školy do oblasti vinných sklepů z velké části lemuje nový chodník, do kterého se nedávno pustili pracovníci města.

A předpověď počasí? Sice se má mírně ochladit, polojasno a odpolední teploty kolem jedenácti stupňů Celsia, které včera hlásili meteorologové, by ale ochutnávku lidem znepříjemnit neměly.