I kvůli tomu se tam v sobotu večer konalo divadelní představení s několika scénkami, jejichž skutečné předlohy znají penzisté z vlastních životů. Událost si nenechaly ujít desítky Velkopavlovických.

„Ještě loni tady byl úplnou samozřejmostí podomní prodej, než jej radnice zakázala. Měli jsme tu navíc situaci, kdy se objevil někdo, kdo lákal děti do auta. Bylo to poměrně napjaté, dnes už se to lepší," říkala knihovnice Dana Růžičková, jež za akcí stojí jako pořadatelka.

Kolik lidí divadlo v kulturním kalendáři města zaujalo, si organizátoři předem netroufali odhadnout. Nakonec měla svého diváka téměř každá z připravených židlí. „Přišla jsem se hlavně pobavit. Co se týká prevence… Té je plná televize. Jak se chovat už víme. Sama jsem ale ještě žádný pokus nezaznamenala, myslím, že bych se snad ani nenechala. Dříve se občas stávalo, že někdo zazvonil s podomním prodejem prášků a podobně. Řekla jsem, že nic nepotřebuju. Když si chci něco koupit, udělám to v obchodě," vyprávěla například Marie Šulová.

Akci tohoto typu, za níž jsou podepsaní herci z Divadla Ve tři, se ve městě konala vůbec poprvé. V minulosti se tématu věnovala spíše policie prostřednictvím přednášek.

„Tentokrát je to o legraci. Vystupující se obrací na diváky a snaží se s nimi diskutovat," dodala pořadatelka Růžičková.