Strážníci o raritním případu informovali ve čtvrtek. „Vyjeli jsme k telefonickému prověření, že se na poli sešla skupinka, která se chystá k nepovolené technopárty. Jak se však záhy ukázalo, na poli se skutečně něco dělo, nikoli však nekalého. Namísto nepovolené hudební akce jsme totiž na Rytopekách našli natáčecí štáb České televize, který do břeclavského plenéru zasadí část jedné z epizod připravovaného detektivního seriálu Labyrint," uvedl mluvčí břeclavských strážníků Zdeněk Novák.

Přírodní kulisy Břeclavi se stanou součástí seriálu, v němž hrají Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Zuzana Kajnarová, Anna Linhartová, Lukáš Hlavica, Pavel Batěk, Miroslav Donutil či Lenka Vlasáková. Režisérem je Jiří Strach. „Síla scénáře u mysteriózního žánru leží vždycky v jeho napínavosti. V případě Labyrintu, kdy propojujeme současnost s tajemnou historií, jsem si téměř jistý, že když někdo uvidí jeden díl, nebude se moci dočkat dalšího. Prostě chci, aby si divák užil drobet strachu," řekl už před časem s nadsázkou režisér Jiří Strach.

Diváci se seriálu dočkají letos na podzim. A na co se mohou těšit? Nález těla muže, kterého kdosi zabil v duchu středověkých mučících praktik, je jen začátkem série děsivých událostí. Vyvstávají otázky kdo a proč vraždí? Je za několika mrtvými jediný viník? Mají události z jihu Moravy něco společného s již objasněnou vraždou na Slovensku?

Pátrání postupně rozkrývá tajemství, které vraha motivuje k dalším činům. Policisté si záhy uvědomují, že se stávají součástí příběhu, který má hodně společného s Posledním soudem a který snad ze záhrobí režíruje Hieronymus Bosch.