Program odstartuje v pátek od dvacáté hodiny. „Pro velký úspěch z loňského roku zopakujeme akustický večer," uvedla za pořadatele Motosrazu Paulína Hažmuková-Vychodilová.

Představí se písničkář Břetislav Sekáč Čaňo a z Brna do Valtic dorazí undergroundová skupina Tyršova společnost, která spolu hraje již od roku 1989.

Dunění motorek se ozve především v sobotu. Od jedenácti hodin odpoledne se jezdci začnou řadit, aby si zájemci prohlédli motorky či několik nevšedních aut.

Vše vyvrcholí ve tři hodiny odpoledne takzvanou spanilou jízdou. „Na valtickém zámku ji spojíme se společným focením všech, kteří se zúčastní," nechala se slyšet Hažmuková-Vychodilová.

Rozmanité styly

O večerní zábavu se v sobotu postará několik kapel. První hudebníci se nástrojů chopí s úderem dvacáté hodiny. „Letos bude široký záběr. Od big-beatu, punku, rocku až po pop-rock," vyjmenovala pořadatelka. Motorkářům zahrají skupiny Furt stejně, Vtahy, Come and play či valtická parta Irnis.

Motosraz je ve Valticích již po čtvrté. Koná se na počest tragického úmrtí Jána Vychodila a od minulého roku také jeho otce Aloise. „Oba byli velcí motorkáři," doplnila žena.