Rodinné SUV Kuga je skutečně oblíbeným modelem značky Ford. Verze, která má pohon plug-in hybrid, se pravidelně umisťuje na předních příčkách evropského prodejního žebříčku aut této kategorie.

Na to, jak bude vypadat již příští rok, se můžete podívat do přiložené fotogalerie.

Model, který je v nabídce značky s modrým oválem již od roku 2008 a nyní se nabízí jeho třetí generace, dostane po faceliftu konzervativnější vzezření než dosud. Ford, na rozdíl od mnoha konkurentů, kteří neustále zvětšují masku chladiče, se designéři Fordu vydali opačným směrem. Přepracovány jsou také oba nárazníky a v souladu se současným trendem automobilismu se zúží přední světlomety. Současně budou vyzařovat do okolí nový světelný podpis. To se týká rovněž zadních svítilen.

Oficiálně zatím Ford vzhled evropského modelu Kuga nepředstavil, ale z mnoha indicií lze vyvodit, že se nebude lišit od již odtajněného nového vzhledu amerického modelu Escape.

Ford Kuga se představuje již ve třetí generaci
Ford začíná prodávat novou Kugu. Ceník startuje na hranici 600 000 Kč

Uvnitř se na palubní desce objeví nová obrazovka infotainmentu. Je zatím orientovaná na šířku a její úhlopříčka je 12,3 palce. Stejnou úhlopříčku má také digitální přístrojový štít.

Nic by se ale nemělo měnit v oblasti pohonných jednotek. Nejlevnější varianty dostanou opět tříválcovou zážehovou přeplňoavanou patncátistovku s výkonem 150 koní. Dále bude v nabídce hybrid a nejvyšší sumu si budou muset přípravit zájemci o plug-in hybrid.

Do výbavy se dostanou nové prvky výbavy. Většina z nich souvisí samozřejmě s elektronikou. To znamená především novou dávku bezpečnostních asistenčních systémů.