Většinu života sice prožil na pražských Vinohradech, ale teď nedá na vesnici na okraji velkoměsta dopustit. „V létě tu není zdaleka takový vedro jako v centru a v zimě, když napadne sníh, tu leží i několik dní,“ vypočítává Dereck Hard přednosti Chuchle. A svůj byt 2+kk považuje za ideální.

Každého, kdo vstoupí do bytu, okamžitě zaujme poloprůsvitná stěna v obývacím pokoji, za níž vystupují obrysy mohutných palem a dalších tropických rostlin.
Proměna bytu pro muže: tapety i samet dokáží zázraky. Vznikl interiérový skvost

„Menší obývák s kuchyní, velká ložnice s pracovnou, šatna a prostorná koupelna, navíc i zahrádka, kde se dá v létě grilovat nebo opalovat. Boží je výhled na Prahu a přilehlý chuchelský háj,“ přidává popis.

Časem by se ale rád společně s přítelkyní přestěhoval do vlastního domu. „Hledáme starší barák s velkým geniem loci k rekonstrukci, případně zajímavý pozemek, kde bychom takový dům rádi postavili,“ říká talentovaný mladík.

A bez čeho se neobejde?

* Lampa. Pořídil jsem ji v design shopu, žárovku vymyslel Edison a výhled na Prahu s lesem v pozadí mi musíte věřit.

* Pes. Bydlím společně s Břitvou, co nepořeže. Zahrada u domu je skvělá především právě pro mou fenku. Břitvička si může kdykoliv vyběhnout ven.

* Světlo. Hodně mě baví různá světla a světýlka, proto nechybí výmluvný neonový nápis nad postelí a různě ukryté LED pásky na dálkové ovládání.

Při práci s Martou. (všem figurínám jsem vždy dával jména. Přišlo mi to legrační.
Jak bydlí Pavel Berky z MasterChef: vlastnoručně vyrobený nábytek a levandule

* Stůl. Pracovní polohovací stůl, díky němuž při retušovaní střídám práci v sedě a ve stoje, jsem koupil v IKEA. Doporučuju všem, jen ze začátku se dostavila celkem velká únava. Křeslo z Vitry patří mezi ikonické kousky slavných manželů Eamesových.

* Sbírky. Co sbírám, vystavím, a pak se na ty lapače prachu dívám. Ze sběratelské série Little Reality mi zůstalo jen pár panáčků, nejradši mám Terminátora T-800 a Yodu. Hromadím taky fotografické knihy, obdivuji snímky Gregoryho Crewdsona, sbírám starý foťáky. Jsem fanda japonských kultovních hodinek G-Shock. Mám jich asi 20 a dokonce dvoje fakt exkluzivní.

* Televize. Hodně si považuju obří televize od LG s technologií OLED. Nejlepší obraz, co jsem kdy viděl. Taky jsem pyšný na betonový konferenční stolek a rudou retro lednici SMEG. Bluetooth reproduktor Marshall Kilburn spojuje krásný retro design a špičkovou kvalitu. Je famózní! A pak ještě kachnička, která se ke mně dostala od Miloše Formana…