Dnešní podobu oblíbenému místu vtiskly především úpravy krajiny lednického a valtického panství Lichtenštejny, jejich tehdejšími majiteli. Název celé lokalitě dal empírový Apollonův zámeček postavený podle projektu Josefa Kornhäusela. Ten se při návrhu inspiroval dnes již zaniklý palác umělkyně Marie-Madeleine Guimard v Paříži. Chrám je jednou z nejznámějších a nejvyhledávanějších takzvaných salet, menších staveb, roztroušených po celém lednicko-valtickém areálu. 

Od ledna do března je chrám otevřený o víkendech mezi půl jedenáctou dopoledne do půl páté odpoledne. V dubnu je otevřeno i v pátek. Od května je chrám otevřený denně mimo pondělí a od června do září denně. V říjnu pak ještě denně mimo pondělí a do konce roku poté o víkendech.

Autokemp Apollo mezi Lednicí a Břeclaví v roce 2014.
Apartmány místo chat? Jedná se o prodeji legendárního kempu Apollo

Chrám stojí nedaleko Mlýnského rybníka, který patří do soustavy rybníků, jejichž historie sahá zřejmě až do patnáctého století. Dnes je součástí národní přírodní rezervace a patří k vyhlášeným ptačím oblastem. Od počátku šedesátých let leží u rybníka nedaleko chrámu kemp, který si oblíbilo už několik generací rekreantů.