Například gastroshow herečky Markéty Hrubešové, která si připravila také autogramiádu svých knih, anebo novinka hobby horsing, kterou všem představily místní děti. Jedná se o sportovní aktivitu, při které se napodobují jezdecké disciplíny jako parkur či drezúru s látkovou hlavou koně na dřevěné tyči.

Počasí vyšlo jako na objednávku, déšť i vedra se naštěstí vyhnula. O to lépe se v ideálních podmínkách degustovaly různorodá vína z nabídky VOC vinice Velké Pavlovice. S melodiemi speciálně vybranými k vínu se s tóny cimbálu se na dvorku ekocentra střídalo hudební uskupení složené z houslistky Jitky Břízové a místních rodáků, muzikantů Honzy Míchala a Elišky Minářové.

Děti si mezitím zařádily na šlapacích motokárách, nebo si prohlédly nové obyvatele ekoncetra – králíky, morčata a slepičky. A nejspíše jim z toho dost vyhládlo, protože si osmiletá slečna vyžádala u pořadatelů „stejné podmínky jako pro dospělé“, takže děti nakonec soutěžily v pojídání tří velkých belešů.

Ekocentrum Trkmanka velice děkuje městu Velké Pavlovice, dobrovolníkům z Klubu důchodců a ostatním dobrovolníkům a zkrátka všem, kteří přišli přiložit ruku k dílu anebo tuto akci jakkoliv podpořili.

Zita Dvořáková a Lucie Gawlová