Prvotní myšlenky vznikly v roce 2018, kdy s nápadem přišla Kamila Krutáková, která je zdravotnicí a také fotografkou klubu. Sama má z útulku psa a pomoc zvířatům ji je velmi blízká. Její nápad byl v šatně sportovců vřele přivítán. Hokejisté od té doby útulek navštěvují každý rok. Naposledy v létě se do „projektu“ podpory zapojila také mládež v čele s rodiči mladých hokejistů. Akce, jenž měla za cíl zvýšit informovanost a v potornádové době, kdy se do nedobrovolného hotelu nastěhovaly desítky chlupáčů z množíren, vybrat také peníze. Akce se zapojením hokejové veřejnosti se těšila veliké úspěšnosti.

Tříkráloví kolednicí ve Šitbořicích.
Koledníci jsou zpátky. Tříkrálová sbírka pokračuje ještě do neděle

V sobotu 15. ledna se proto zástupci hokejového Áčka vydali směr Bulhary. V útulku se v pravé poledne se potkali s jedním z opatrovatelů opuštěných pejsků, kterým je bývalý kustod břeclavského hokeje, Bedřich Kuba. Hokejisté předali hmotné dárečky pro pejsky v podobě dek, ručníků, povlečení a dalších potřebných věcí a také peníze, které mezi sebou členové týmu vybrali. Obětavým pečovatelům manželům Kubovým předal mentor brankářů Miroslav vína z vlastní vinice. Venčení čtyřnohých chlupáčů se kvůli blátu odložilo na letní měsíce.

Ohlédnutí za uvedením posledního kalendáře Antonína Vojtka.
Ohlédnutí za uvedením posledního kalendáře Antonína Vojtka

Hokejisté si útulek prošli a s potěšením sledovali, že veliká většina pejsků je jiná než při poslední návštěvě. Ti jsou již u svých nových majitelů. „Musím říct, že v útulku je vše při starém. Vše bylo uklizené, pejsci měli v kotcích čisto, žádná špína, louže, ani zašlé misky, nebo děravé boudy. Znovu jsem cítil s jakou lásko je o ně pečováno. Jsem moc rád, že můžeme podpořit zrovna toto místo, které vedou takoví lidé, jako jsou manželé Kubovi.“ dodali přítomní hokejisté. Stále také platí, že útulek může podpořit také každý z vás, ať už finančně nebo i jakkoliv jinak. Veškeré info najdete na stránkách útulku.

Michal Martinčík