Během dopoledne proběhla tradiční moravská zabíjačka. Každý měl možnost ochutnat a zakoupit zabíjačkové speciality. Nechyběly masopustní koblihy, frgály, sýry, lokše, bramboráky, halušky, trubičky nebo cukrová vata. Zkrátka na co člověk dostal chuť, to v Hustopečích našel. Masopust je totiž posledním dnem jídla a pití.

https://breclavsky.denik.cz/zpravy_region/pruvod-masek-i-frgaly-hustopecemi-protancil-masopustni-rej-podivejte-se-20230204.html

Krátce před polednem byla připravená také tombola a slosování o nejlepší masku. Výtěžek z dobrovolného vstupného, tomboly a prodeje skleniček poputuje na Dětskou nemocnici v Brně. Po obědě se otevřely sklepy na ulici Na Hradbách, ve kterých vinaři nabídli k ochutnání svá vína.