Akce byla zahájena v poledne před šakvickou sokolovnou. Poté se návštěvníci rozdělili a začali prozkoumávat otevřené sklepy, které ve Šakvicích nazývají ďůrky. Každý z těchto sklepů nabízel svůj vlastní burčák, který byl vždy vyrobený doma - bez zahraničních náhražek.
Návštěvníci se mohli setkat také s vinařem, který právě lisoval hrozny, a tak jim mohl nabídnout i čerstvou šťávu přímo z lisu. Mnoho vinařů nabízelo i další nápoje, jako víno nebo kořalku. Pokud se s ním návštěvníci domluvili, mohli strávit zbytek večera v jeho sklepě. Tito nadšení milovníci vína pak měli možnost vyzvídat tajemství výroby tohoto nápoje a zjistit, proč je právě ten burčák od jejich oblíbeného vinaře ten nejlepší.

Ďůrkobraní však nebylo jen o ochutnávce burčáku. Po pěti hodinách koštování se návštěvníci mohli zúčastnit Burčákové zábavy, která se konala v místní sokolovně. Tato akce představovala skvělou příležitost pro návštěvníky, aby strávili večer v přátelské atmosféře plné hudby a tance.