Rozhodli jsme se skočit, aniž bychom věděli, přes co nebo kam dopadneme. Dali jsem do toho čas, práci, úsilí, peníze, umění a v neposlední řadě i kus srdce.

Tento folklorní skok čtyř skvělých slováckých cimbálek sledovalo na Youtube a Facebooku sedmnáct tisíc lidí. V televizi TVS a na Českém rozhlase to bylo nespočetně více.

Na takto velké a úspěšné online akci, kterou, troufneme si říct, na jižní Moravě nikdo ještě neuspořádal, se samozřejmě nepodílely jen cimbálové muziky Romana Sokola, Harafica, Lašár a Friška, ale také ženský sboreček z Vracova Koňadra a výborná moderátorská dvojice Jiří Kokmotos a Jaroslav Kneisl.

Pořád jsme ale jen na špičce ledovce našeho počinu. Točit na osm kamer čtyři cimbálové hudby zároveň z jednoho sálu, který byl rozdělenený na čtyři studia, moderátorské vstupy, a to celé střídat s interaktivní tužkou, byla pro nás opravdu technická výzva. A to se nebavíme o použití více jak čtyřiceti mikrofonů. Dvanáct techniků a dva mediální poradci se starali o ostrý obraz, čistý zvuk a hudební přání všech milovníků folklorní hudby.

Jsme rádi, že tato nevšední akce oslovila tolik lidí napříč věkovou kategorií a zeměmi (Česko, Slovensko, Rakousko, Německo, Velká Británie).

Za týmy KD Hodonín, Český rozhlas Brno a Zlín, Tonstudio Rajchman, Televize TVS

Karolína Horáková