Vůně jelítek a jitrnic, cinkot sklenek s vínem i pivních půllitrů bylo druhou neděli v únoru posledních třinác let slyšet v Němčičkách u Vinařství Stávek. Na Vinařskou zabijačku si pro speciality i dobré víno přišlo ještě loni přes dvě stě návštěvníků. Letos epidemická omezení velkému setkávání lidí stále nepřejí. Pořadatelé přesto plánují 13. února otevřít alespoň prodejní okénko, aby si lidé za dodržení platných opatření mohli alespoň nakoupit zabijačkové dobroty. (red)
Daňové přiznání:
Jak ho vyplnit, do kdy podat, na co nezapomenout, kdy uplatnit slevuOhédnutí obrazem: Takhle loni slavili v Němčičkách Vinařskou zabijačku
Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto můžeme zavzpomínat, například na oblíbenou Vinařskou zabijačku v Němčičkách. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailu breclavsky@denik.cz.
Kliknutím zvětšíte
Vinařská zabijačka v Němčičkách si za třináct let získala stovky návštěvníků. Letos pořadatelé otevřou jen okénko. Foto: Vinařství Stávek
|
Foto: Deník / VLP Externista