Postup přípravy:
Tvaroh vyšleháme s vejcem a olejem, přidáme mouku, sůl a krupici. Vypracujeme těsto. Pokud se nám zdá příliš lepivé, přidáme trochu mouky. Necháme jej krátce odpočinout. Těsto rozdělíme na dílky a vkládáme jahody posypané cukrem smíchaným s mletým badyánem a tvarujeme knedlíčky.

Knedlíky ihned vaříme ve vroucí osolené vodě. Zhruba po 5 minutách je vyndáme a lehce propíchneme nožem. Následně na talíři knedlíky posypeme jemnou strouhankou na máslíčku dorůžova osmaženou a polijeme máslem.

Se třemi dětmi chodila na rodičáky 18 let
Poděkování do hustopečské školy Nádražní

Suroviny :

  • Náplň: jahody 200 gramů
  • Těsto:
    • sůl 1 špetka
    • polohrubá mouka 10 lžic
    • vejce 1ks
    • dětská krupice 2 lžíce
    • olej 3 lžíce
    • měkký polotučný tvaroh 250 g
    • badyán 1 lžička
    • cukr moučka dle potřeby
  • Na posypání knedlíků
    • máslo dle potřeby
    • strouhanka čerstvá dle potřeby

 
Dobrou chuť  Vám přeje

Maxijedlík Jaroslav Němec