Tradiční slavnosti odstartovali ve městě už v pátek 24. března. V ulici Na Hradbách a blízkém okolí se v šest hodin večer otevřely sklepy. Na programu toho bylo nejvíce v sobotu. Vypíchnout můžeme například Kuchařskou show, kde hlavním hostem byli borci z Divoké vařečky z Brna. „Hlavní cíl zakladatelů Michala Bartáka a Antonína Jurky je zábavnou a nenásilnou formou naučit uvařit chutné a zdravé pokrmy a předat užitečné informace o vaření, surovinách a vínech,“ představují dvojici pořadatelé.
U krásně vykvetlých mandloní zase na návštěvníky čekala pestrá ochutnávka jídla i pití na stáncích. Atmosféru obohatily tanečnice, ukázka řemesla a nechat jste si mohli namalovat i svůj portrét. Svou vůní vábily účastníky grilované buřty a další dobroty. Počasí oproti minulému roku možná nebylo stoprocentní, ale to jistě nikomu nevadilo.