K tradicím, na které je lanžhotská chasa právem hrdá je právě přivážení máje. Už asi deset let pro ni jezdí vždy v sobotu týden před hody do čarského háju. Máju složí z několika stromů, spodní část vždy vykopou i s kořeny o průměru asi dva metry. Příjezd vozů s pacholky do Komárnova a na náměstí plánuje chasa na sobotu 10. září kolem páté hodiny odpoledne.

Ohlédnutí za hody v Moravském Žižkově.
Veselo na sóle. Při hodech v Moravském Žižkově si užili i kosmonauti

Na hodovou náladu se pak lidé v Lanžhotě naladí v pátek 16. září při Předhodovém zpívání. V sále restaurace Podlužan od půl osmé večer Mužáci z Prušánek, mužský sbor z Kunovic, Spevácky sbor Záhoráci – Smolničané ze Slovenska, mužský a ženský sbor z Lanžhota spolu se sólisty a hosty. Všechny doprovodí cimbálová muzika Dur. Vstupné je 100 korun.

V sobotu 17. září se pak chasa od tří odpoledne postaví máju. V půl osmé pak začínají Hody Na Šlajsi, kde zahraje cimbálová muzika Dur a Malá slovácká dechová hudba Cyrilka. Od osmi večer začne v Hospodě u Bartošů zábava se skupinou The Teachers a také Hodovní diskotéka U Stadinu.

Letošní ročník  Lednicko valtického hudebního festivalu obstaral  energický Jugoprolog s balkámskou dechovkou.
Balkán jede! Prolog lednicko valtického festivalu rozjely balkánské dechovky

V neděli 18. září vyjde v půl třetí odpoledne chasa a děti průvodem od prvního stárka a ve tři začne krojová zábava pod májů. Večerní zábava po májů začne v devět. Celý den hraje dechová hudba Legrúti. V pondělí 19. září opět v půl třetí odpoledne vyjde chasa s dětmi a mužáky od druhého stárka. Zábavy začínají také ve tři odpoledne a v devět večer. Závěrečná krojovaná hodová zábava začne v úterý ve tři odpoledne. V pondělí a v úterý hraje dechová hudba Zlaťulka.