Soutěž pořádá škola již tradičně proto, aby v přijímacím řízení mohla preferovat skutečné zájemce o studium, a aby dala průchod kreativitě a nadání studentů. Všichni ocenění dostali automaticky další 3 body do přijímacího řízení na naši školu, což jistě není k zahození.

Soutěže se zúčastnilo 65 žáků devátých tříd z celého Jihomoravského kraje. Úroveň prací byla vysoká a bylo velmi těžké vybrat ty nejlepší. Na hlasování o vítězných dílech se podíleli jak vyučující školy, tak i stávající studenti, kteří tak mohli ohodnotit své budoucí potenciální spolužáky. Byla totiž vyhlášena i Cena studentů. Od odborné poroty bylo oceněno 15 prací (tři nejlepší práce v kategorii MODEL, tři nejlepší práce v kategorii KRESBA a dalších devět prací získalo CENU POROTY). Výherci obdrželi podle zásluh poukázky na nákup zboží do Vaňkovky.

Velikonoční zajíc v obří velikosti zdobí obec na Znojemsku
Velikonoční zajíc v obří velikosti zdobí obec na jižní Moravě

Slavnostního vyhlášení se zúčastnil ředitel školy Jan Hobža a celá odborná porota. Členové odborné poroty v čele s Janou Leischnerovou každému oceňovanému práci okomentovali a předali cenu. Studenti se tak mohli seznámit se svými budoucími učiteli.

Velmi oceňujeme milou a přátelskou atmosféru, ve které se neslo celé slavnostní vyhlášení a doufáme, že podobných akcí bude na Střední průmyslové škole stavební v Kudelově ulici jen přibývat.

Jana Leischnerová