Jak to vypadá i počasí nám přeje, myslím, že zažijeme nejen pěkné prázdniny, ale i dovolenou. Pro ty, co jsou nešťastní z toho že nejedou k moři, bych měl jednoduchý vzkaz s otázkou: víte jak je u nás krásně? Víte,že třeba pět kilometrů od Hustopečí, v Šakvicích je výstava pohádkových loutek? Je krásné se na ni přijet podívat s dětmi nebo vnoučaty a zase se vrátit alespoň na chvíli do dětství.
Měl jsem to štěstí, cestoval jsem po České republice a moc se mi líbí to co jsem viděl. Je tu tolik krásných míst o kterých asi ani nevíme. Když to vezmu podle sebe, je to Valašsko, brumovský hrad, ale i Orlické hory, Jeseníky, Beskydy, nesmím zapomenout na Pálavu. Prostě je si u nás z čeho vybírat při plánování dovolené.

Úspěchy mladých rybářů na Mušově.
Mladí rybáři se pochlubili úlovky. Podělte se námi i o své rybářské úspěchy

Než pojedete na dovolenou a děti jsou doma měl bych na vás prosbu. Vysvětlete dětem jak si mají počínat, aby se nezranili a nemusely trávit prázdniny v nemocnici. Je pravda, že dnešní děti o prázdninách více sedí u počítače na rozdíl od nás, kteří jsme v mládí strávili prázdniny na sluníčku, koupáním, prostě vším, co k létu patří, pokud jdou ven, jdou většinou s mobilem v ruce a jsou ve svém "mobilním "světě a zapomínají sledovat co se děje kolem nich. A bohužel se často tímto dostávají do nebezpečných situací. Je to na nás aby jsme děti naučili, jak se chovat, na co si dát pozor, aby prázdniny byly pro ně co nejlepší.

To nejdůležitější, co jsem chtěl napsat, jsem napsal. Děti jsou naše budoucnost, proto se o ně musíme starat. Otočím list, jak se říká, raději místo těchto vážných úvah chci všem popřát krásné prožití dovolené, dětem prázdnin a budu moc rád, když se po prázdninách zase v pořádku setkáme.

Vlastimil Tělupil