Dne 9. června se uskutečnilo v Nemocnici Břeclav odevzdávání zdravotnických pomůcek od společnosti Fosfa. Darovala nemocnici 1.000 ks jednorázových polypropylenových ochranných plášťů. V uplynulých týdnech během nouzového stavu v té nejsložitější době Fosfa, díky spolupráci s další břeclavskou společností Vexpa, darovala nemocnici i 1.000 ks ochranných látkových roušek. Celková cena darovaných zdravotnických pomůcek pro Nemocnici Břeclav je téměř 80.000 korun.

Tomáš Pleyer, student septimy, při on-line výuce matematiky
Karanténa změnila způsob výuky

"Je nám velkou ctí darovat Nemocnici Břeclav ochranné pláště. Naše spolupráce není však jen jednorázová. V době toho velkého nedostatku roušek jsme zajistili ochranné látkové roušky jak pro Nemocnici Břeclav, tak pro Jihomoravské hasiče i pro rychlou záchrannou službu Jihomoravského kraje. Pomoc vnímáme jako svoji povinnost vůči regionu, ve kterém má Fosfa své kořeny již 125 let. Věřím, že zdravotnické pomůcky poslouží zdravotníkům v prevenci před onemocněním COVID-19. Myslím, že právě lékařům, sestrám a všem zdravotníkům patří velký obdiv a poděkování za jejich práci a osobní statečnost v této složité době. " řekl generální ředitel společnosti Fosfa a.s. Ing. Ivan Baťka.

„Chtěl bych poděkovat zástupcům společnosti Fosfa za pláště i roušky. Je pořád nutné dodržovat základní hygienické požadavky. Mezi ně patří i používání všech ochranných pracovních pomůcek. Zvlášť v dnešní době, kdy se celá situace uvolňuje a přestává se testovat. Proto je naší prioritou ochránit zaměstnance. Ochranné pláště patří mezi jednu z komodit, která je pořád na našem trhu nedostatková. Takže Vám patří velký dík." řekl ředitel Nemocnice Břeclav Ing. Petr Baťka.

Vinaři mají obavy z medardových dešťů
Z medardových dešťů mají vinaři obavy

Fosfa byla založena v roce 1884 a jako Life Science společnost a největší zpracovatel fosforu v Evropě vyrábí přísady a funkční směsi pro potravinářské, farmaceutické a jiné sofistikované technické aplikace. Fosfa také vyvíjí a vyrábí vlastní řadu přírodních produktů nejvyšší kvality pro péči o tělo a domácnost Feel Eco. V první vertikální farmě na území České republiky pěstuje zejména microgreens, jako superfood budoucnosti bez použití pesticidů, růstových regulátorů a GMO. Pod značkou Feel Ecoenergy distribuuje elektrickou energii a plyn.

Viera Gáliková