Nadšeně se zapojují děti i jejich rodiče, selfie si dělají jednotlivci i celé skupiny lidí. Všichni si připadají jako ve vesmíru. V sobotním podvečeru do brněnského parku na Kraví hoře míří stovky Brňanů s jediným cílem. Vidět obří nafukovací model Země, takzvanou terralónu.

11.7.2020 - domácí SK Líšeň (Jan Silný) v bílém proti FK Fotbal Třinec
Líšeň se rozloučila s domácími fanoušky přestřelkou, Silný nasázel hattrick

Najdou se i takoví, kteří jsou na pohled na Zemi z vesmíru speciálně připravení a hlavně nastrojení. „Hele, dívejte, tamhle je kosmonaut," všímají si dva kluci v kšiltovkách a prsty ukazují na holčičku oblečenou do kostýmu kosmonauta. Ta okolo modelu poskakuje s takovou radostí a nadšením, že se svým rodičům co chvíli ztrácí na druhé straně zeměkoule.

Vyfotit se u nevídaného lákadla chce každý. Někomu stačí natáhnout ruku před sebe a udělat si selfie se Zemí za zády. Jiní jsou ale mnohem důkladnější a znovu a znovu se staví do pozice, která nejlépe odpovídá jejich požadavkům na co nejpovedenější fotku. S terralónou se nechává vyfotit i paní Milada, která je v parku na procházce s kamarádkou a fenkou Twinkie. „Chci takovou fotku, aby na ní byla vidět Asie a hlavně Cejlon," přiznává s úsměvem svou cestovatelskou preferenci starší žena.

Nedaleko se mezitím staví ke společnému selfie pod Atlantickým oceánem čtyřčlenná rodina. Kýžený výsledek a spokojenost se dostavuje až na několikátý pokus, což ale nikomu nekazí dobrou náladu. „Kdo chce na cestu kolem světa?," vybízí vzápětí otec své dvě děti a rozbíhá se okolo desetimetrového modelu s ratolestmi v závěsu. Záhy mizí za modelem, ale hned se znovu vynořují na jeho opačné straně.

29. kolo F:NL: Prostějov (modro-bílá) - Zbrojovka (červená - Jakub Šural) 0:0
Zbrojovka ztratila šanci na přímý postup, s Prostějovem uhrála remízu

Po pátečním neúspěšném návštěvě parku vidí už tentokrát Brňan Michal zcela nafouknutou terralónu. Na památku si pořizuje snímek nejen se svou ženou a dětmi, ale i s návštěvou, která za nimi přijela na víkend. „Byli jsme se tady podívat už v pátek večer, ale model už byl z poloviny vyfouknutý. Dnes už se nám naštěstí Zemi podařilo vidět v plné kráse. Aspoň jsme ji ukázali i našim kamarádům z Prahy," popisuje muž, zatímco ostatní spokojeně přikyvují.

Zanedlouho už se pomalu, ale jistě začíná stmívat. Pro rodiny s dětmi signál zamířit domů. Pro jiné naopak očekávaný moment, kdy mají do parku přijít. V noční tmě se totiž terralóna rozzáří a nevšední zážitek se tak promění v dechberoucí podívanou.