„Když postoupili ze skupiny, říkal jsem, že je to solidní výsledek,“ tvrdí Karel Piták, bývalý reprezentant a expert Deníku pro Euro. „Ale po výhře v osmifinále nad Nizozemskem už je to jasný úspěch,“ vysvětluje.

Příznivý výsledek je však možné vyšperkovat, jak by řekl Jan Koller, nejlepší střelec reprezentační historie.

Z Baku do Londýna

Jak na to, je zřejmé. Je potřeba udolat ve čtvrtfinále Dánsko. K zápasu tým odletěl ve čtvrtek. Opustil Prahu, definitivně. Pokud uspěje, přesune se z Ázerbájdžánu do anglické metropole. V Londýně se odehrají obě semifinále i finále.

Češi míří do Ázerbájdžánu podruhé v historii. V minulosti se představili i na vzdálenějších adresách.
Cesty do horoucích pekel. Nároďák poznal půlku světa, nejdál byli Češi u Fudži

„Je velká šance přejít přes Dány. Ale ono to platí i pro soupeře, který to cítí podobně,“ glosuje šance Jiří Jarošík. „Je to podobné mužstvo, jako je naše. Bez velikánských hvězd, ale opírající se o týmový výkon. Hrají velmi koncentrovaně a takticky vyspěle.“

Bizarní destinace

V hlavním městě Česka přitom mančaft strávil celý šampionát. Kvůli covidovým restrikcím ve Skotsku létal na zápasy skupiny v Glagow a Londýně i na osmifinále v Budapešti.

Nyní vyrazil do bizarní destinace, do Baku. Vlastně nikomu se tam nechce, tak to je. Vždyť byl zrušen i let českých fanoušků. Zájem nebyl dostatečný.

„Myslím si, že budu mluvit za všechny. Hrát čtvrtfinále Eura mezi Českem a Dánskem v asijské zemi je nešťastné. Smysl to moc nedává,“ je rezolutní záložník Michal Sadílek, jenž nastoupil v závěru zápasu s Nizozemskem. „Já nemám ani rád přelety, nejdál jsem byl zatím v Kataru s PSV Eindhoven.“

Čeští fanoušci v Budapešti.
Škoda. Fanouškovské letadlo se bohužel nepodařilo obsadit, oznámil fanklub

Spoléhal na to, že při letu usne a překoná posun. Ten je dvě hodiny. V sobotu se začíná v 18 hodin středoevropského času, v Ázerbájdžánu bude o dvě hodiny víc.