Už do poločasu vedli hosté po brankách Lapeše a Paula, po přestávce pak přidal pojistku Cihlář. „Je to s námi pořád stejné. Nemůžu hráčům upřít snahu nebo bojovnost, ale děláme strašně naivní chyby, které soupeř dokáže využít. To nás strašně sráží. Přitom jsme proti silným Tasovicím odehráli celkem slušný zápas,“ ulevil si břeclavský kouč Petr Vybíral.

Trochu kritičtější byl k výkonu domácích tasovický kapitán Roman Švarc. „Nechci snižovat sílu soupeře, každý v divizi může být nebezpečný, ale byli jsme na Břeclav nachystaní. Domácí až na nějaké výjimky ani neměli skoro žádné šance. Určitě není postavení MSK v tabulce náhodné. Kvalita tam evidentně chybí,“ uvedl Švarc.

Rock Point – Horská výzva dopsala na Pálavě svoji devátou kapitolu. Při poslední zastávce si účastníci závodu zaběhali mezi pálavskými vinicemi.
Seriál horských běhů je minulostí. Na Pálavě napsal poslední letošní kapitolu

Jeho tým po hladké výhře poskočil na třetí příčku v divizní tabulce. „Momentálně si zápasy užíváme. Nevím, jestli je to úrovní divize, ale kromě prvních dvou kol, které jsme prospali a kdy jsme měli skóre 2:12, jsme spokojeni. Změnili jsme trochu rozestavení a teď nám vše sedí a daří se. Za první dvě kola jsme dostali spoustu branek. Výrazně jsme pak zlepšili obranu a i díky tomu sbíráme body. Los je k nám do konce podzimu přívětivý, takže určitě nechceme prohrát,“ naznačil Švarc vysoké sebevědomí týmu ze Znojemska.

Mnohem horší situace je ve fotbalové Břeclavi. Ta vytěžila z jedenácti odehraných kol pouhé dva body za domácí remízy se Žďárem nad Sázavou a s Bystřicí nad Pernštejnem. „Když jsem v létě přebíral mužstvo, tak jsem tušil, že to bude složité. Ale něco takového jsem samozřejmě nepředpokládal. Když jsem se díval na statistiky, tak Břeclav už nevyhrála jedenadvacet utkání v řadě. To je hrozivé číslo! Bohužel se nám nepodařilo posílit mužstvo, jak jsme chtěli a k tomu nás ještě pronásledují zranění. Během podzimu se nám zranili hned tři brankáři, musel za nás chytat dorostenec. A třeba aktuálně máme na marodce sedm hráčů, z nichž pět je ze základní sestavy. Přetrhané vazy v kotníku mají Netopilík s Motyčkou, Hloch má vykloubené rameno, Trčku trápí koleno, Kristoň má potíže se zády a zraněn nepustí do hry ani Hermana s Kurdíkem,“ vypočítává absence Vybíral, který usilovně přemýšlí, co se současným stavem provést. „Do konce podzimu už toho asi moc nevymyslíme, čekají nás už je dvě utkání – v Lanžhotě a doma s Humpolcem. Pokusíme se získat nějaké body a pak musíme tvrdě odpracovat zimní přípravu. Tu si mohu naplánovat víc podle svých představ než tomu bylo v létě. Při vší té katastrofě je alespoň pozitivní, že naši soupeři v boji o záchranu nám bodově až tolik neodskočili. Ztráta není taková, abychom ji na jaře nemohli zlikvidovat,“ věří Petr Vybíral.