V létě obměnili kádr a do sezony vstoupili s omlazenou soupiskou. Po deseti kolech moravskoslezské divize D drží fotbalisté Břeclavi jedenáctou příčku. Plán tak plní, jenže by mohli být výš. Sráží je neproměněné šance.

O víkendu Jihomoravané přivítali Nové Sady a do vedení šli hned v úvodu zápasu. Raketový start dopřál domácím Petr Musil, který po faulu na svou osobu proměnil pokutový kop. Krátce před pauzou ale soupeř vyrovnal a ve druhé půli už se skóre neměnilo.

Břeclavští se tak musejí spokojit s bodem za již čtvrtou remízu v sezoně. „Doplatili jsme na neproměňování šancí. Vystřelili jsme asi dvacetkrát, soupeř dal branku ze dvou příležitostí. My v poslední minutě trefili břevno,“ bědoval trenér Břeclavi David Pazdera.

MSK Břeclav - Nové Sady 1:1
Poločas: 1:1. Branky: 3. Musil (pokutový kop) - 42. Richter. Rozhodčí: Hudec - Líkař, Kadlec. ŽK: Dokoupil, Škoda, Novotný, Andrejev (všichni Nové Sady). ČK: 82. Andrejev. Diváci: 75.

Nové Sady jsou přitom v tabulce pod jeho svěřenci. Fotbalisté z Vyškovska zatím nevyhráli a v šestnáctičlenné soutěži jsou čtrnáctí. „Už to ale nejsou ty Nové Sady ze začátku sezony. Dali se dohromady, vyměnili trenéra a přivedli nové hráče. Hráli dobře, ukázali nasazení a intenzitu. Ve druhém poločase jsme je přehráli, ale bohužel nezvítězili,“ uvedl břeclavský stratég.

Remízu bral jihomoravský celek také minulý týden proti Strání. „Prohrávali jsme o dvě branky, ale podařilo se nám vyrovnat. Pak jsme nastřelili břevno a další tři šance neproměnili. Střelbě se na tréninku věnujeme a daří se nám, ale v zápasech je to jiné. Snad se brzy chytneme,“ přiblížil Pazdera.

V Břeclavi se přes léto protočil kádr. Za žluto-modré barvy teď válčí víc mladíků. „Odešlo nám šest zkušených hráčů, takže jsme tým doplnili mladými. Břeclavi by slušelo hrát o vyšší místa, ale momentálně jsme v přestavbě. S mladými hráči musíme pracovat a postupně tým zvedat. Všichni kluci se s tím ovšem popasovali dobře. Ať už je to Šimon Herman, útočník Matěj Kriston, ročník dva tisíce, nebo další hráči. Možná nám tak jen chybí štěstí,“ zauvažoval lodivod.

S týmem má za úkol ve čtvrté nejvyšší soutěži obsadit desáté místo. Na určenou metu zatím z jedenáctého místa ztrácí jediný bod. „Plán plníme, ale bodů tolik není. Máme dost remíz a body sbíráme po jednom. Potřebuje odskočit soupeřům vespod tabulky, abychom měli klid na práci,“ řekl Pazdera, jehož Břeclav se zatím vítězně rozloučila jen s dvojicí soupeřů.

JAROSLAV GALBA

Jakub Matuška, lídr sdružení Mladí a neklidní.
Lídr vítězných "Bobrů": Nemluvili s námi. Jen jsme se dověděli, že je rozhodnuto