Tatran se po čtrnácti dnech opět vrátil na Břeclavsko, kde v posledním venkovním zápase prohrál 0:1 na hřišti Břeclavi. Ani v Lanžhotě však na body nedosáhl. „V Břeclavi bylo k bodu blíž, ale není to jen o venkovních zápasech, nedaří se nám ani doma. Musíme hlavně přidat do útoku a zlepšit koncovku,“ zdůraznil hostující lodivod.

Nekvalita ve finální fázi je podle něj klíčový faktor v dlouhé sedmizápasové sérii bez vítězství. „Nepadá nám to tam, čekáme už čtyři zápasy na vstřelený gól,“ vysvětlil Votava.

Žáci ze ZŠ Dubňany (v růžovém) skončili v celostátním kole McDonald’s Cupu na třinácté příčce.
Žáci ze ZŠ Dubňany skončili třináctí v celostátním kole McDonald’s Cupu

Domácí plnili od začátku roli favorita a od jedenácté minuty vedli 1:0, kdy se ve třetím utkání v řadě prosadil záložník Jakub Krč. „Hraje ve výborné formě. Je na tom fotbalově velmi dobře, ale brzdila ho častá zranění. Má skvělé držení míče, praktici mu nejde sebrat. Dřív mu byla vytýkána čísla, ale v této sezoně už hodně branek připravil a několik jich sám dal,“ chválil lanžhotský kouč Jaroslav Hílek bývalého prvoligového fotbalistu slovenské Senice.

Vedení Sokola navýšil v pětatřicáté minutě Daniel Bogdalík a domácí drželi otěže utkání ve svých rukou. „Chtěli jsme být trpěliví, čekali jsme, že soupeř bude hrát v bloku. I Když měl Ždírec fázi, kdy chtěl hrát fotbal, zápas se vyvíjel podle naších představ. Jasně jsme dominovali, akorát mi chybělo víc vstřelených branek. Určitě to chtělo dát víc branek, šance jsme na to měli,“ tvrdil zkušený stratég.

Kuřimský útočník Petr Musil slavil zisk poháru v Břeclavi i s rodiči.
Vítězný návrat. Kuřimský Musil slavil zisk poháru v Břeclavi, kde dřív hrál

Po poločasové přestávce se už více než tři stovky diváků další branky nedočkaly. „Neřekl bych, že nám po změně stran chyběla aktivita, ale chtěli jsme utkání vyhrát s nulou vzadu. Do šancí jsme se dostali i ve druhé půli, ale nevyřešili jsme je dobře,“ zdůvodnil Hílek.

Ždírci se ve druhém dějství vyplatila změna taktiky. „Druhý poločas už byl vyrovnanější, na soupeře jsme hráli trošku výš. Lanžhot však i nadále potvrdil svou kvalitu, rozhodně to bylo zajímavé utkání,“ pravil Votava.

Devátý Ždírec doufá v ukončení dlouhé série bez výhry v posledním kole, kdy v sobotu od pěti hodin odpoledne přivítá jedenáctý Humpolec. „Potřebovali bychom uzavřít sezonu nějakým dobrým výsledkem. Věřím, že příští týden s Humpolcem se nám to podaří, abychom se dobře naladili na letní přípravu,“ dodal kormidelník Tatranu.

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) ve venkovní odvetě baráže o první ligu remizovali v Drnovicích s Vyškovem bez branek a udrželi v nejvyšší soutěži.
Nejvyšší fotbalová soutěž zůstane ve Zlíně. Vyškovu nepomohla rekordní návštěva

Lanžhot se díky zaváhání Bohunic vyšplhal na třetí příčku, kterou chce uhájit i v páteční předehrávce, kdy se představí od pěti hodin odpoledne na hřišti pátých Tasovic. „Chceme skončit co nejvýš. Lepší umístění než třetí místo už není reálné, takže třetí příčka je náš aktuální cíl,“ uzavřel Hílek.

TJ Sokol Lanžhot – Tatran Ždírec nad Doubravou 2:0 (2:0)
Branky: 11. Krč, 35. Bogdalík.
Rozhodčí: Mach – Malimánek, Budovič.
ŽK: Koprna – J. Novotný, P. Novotný.
Diváci: 315.
TJ Sokol Lanžhot: Tuček - Pidruchnyi, Milota, Mikúšek, Koprna - Bogdalík (66. Šenk), Krč, Totka, Balážik (86. Jirava), Kollár (66. Malacka) - Ravas (86. Gaňa).
Tatran Ždírec nad Doubravou: Gregovský - Pavlas, Veselský, Koutný (73. Mrázek), Vrána (66. Klimeš), Novotný J., Šrámek, Procházka (46. P. Novotný), Vopršal (86. Bílek), Málek, Štukhejl.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...
Promo Kanonýr Deníku