Fotbalisté MSK vstoupili na hřiště s tím, že chtějí první celek soutěže pořádně potrápit. „Na tento zápas nemusím žádného hráče speciálně motivovat. Hodně kluků prošlo Hodonínem a vzhledem k tomu, že se tam neprosadili, mají tendenci se proti bývalému klubu ukázat. Navíc se jedná o regionální derby. Je jasné, že fotbalově se Hodonínu nemůžeme rovnat, takže jsme vsadili na bojovnost,“ vysvětlil hostující kouč Vladimír Malár.

Domácí vstoupili do zápasu lépe, vyložené šance však neproměnili. Toho využili hosté, kteří díky Matěji Kristoňovi šli v 37. minutě do vedení. Jedenadvacetiletý hráč proměnil pokutový kop a prosadil se ve druhém zápase za sebou. „Místo toho abychom dali z úvodního tlaku branku a uklidnili se, jsme bohužel inkasovali. Potom naše hra začala drhnout,“ přiznal hodonínský lodivod.

Sto let kopané v Čejči oslavili tamní fotbalisté (v zelených dresech) exhibičním utkáním proti Sigi teamu.
OBRAZEM: Panenka, Dobiaš či Švancara. Sigi team zářil na oslavě fotbalu v Čejči

Ve zbytku první půle se k ohrožení soupeřovy branky dostaly oba týmy, další gól však nepadl. „Mrzí mě, že jsme nepřidali druhou brankou. Ale musím přiznat, že první půli by víc slušela remíza. Každopádně úvod druhého poločasu jsme dobře zachytili, už jsem věřil, že si odsud odvezeme nějaké body. Bohužel po hodině hry si dal Honza Hloch vlastňák a domácí začali svůj tlak stupňovat. Pak bylo jenom otázkou času, kdy skórují podruhé,“ pravil Malár.

Hodonín vsadil v závěru utkání vše na jednu kartu a vrhl se do útočení. „Kluci se neuspokojili s remízou a utkání chtěli strhnout na svou stranu. Hráli jsme trošku vabank. Nakopávané míče nejsou sice mým šálkem kávy, ale když už to nejde fotbalovou cestou, musíte si pomoct jinak,“ netajil Švantner.

Toho potěšil ve třetí minutě nastavení jeho syn Patrik, jenž si naskočil na centr Davida Helíska a hlavou zařídil Hodonínu tři body. „Vytvořili jsme si velký tlak, z něhož padl rozhodující gól. Nevím, jestli soupeři došly síly, ale řekl bych, že jsme chtěli vyhrát víc než oni,“ popsal autor vítězné trefy.

Fotbalisté rezervy Ratíškovic (v modrých dresech) porazili Lipov 1:0 a převzali pohár pro vítěze okresního přeboru.
PODÍVEJTE SE: Fotbalisté rezervy Ratíškovic oslavili postup z okresního přeboru

Ten se spoluhráči po závěrečném hvizdu bouchal šampaňské a křepčil po trávníku. „Slavili jsme kulatiny brankáře Martina Petráše. Na postupové oslavy si musíme ještě týden počkat,“ objasnil důvod slavení Patrik Švantner.

Vedoucí celek tabulky má čtyři kola před koncem dvanáctibodový náskok před druhou rezervou Zbrojovky. K postupu do třetí ligy stačí Švantnerovým svěřencům pouhý bod. Ten se pokusí získat hned v dalším duelu na hřišti předposledního Ždírce, který je na programu v neděli od pěti hodin odpoledne. O den dřív přivítá Břeclav na domácím hřišti Start Brno, utkání 24. kola začne ve čtvrt na jedenáct dopoledne.

FK Hodonín – MSK Břeclav 2:1 (0:1)
Branky: 61. Hloch (vlastní), 93. Švantner – 37. Kristoň z pen.
Rozhodčí: Sivera – Hovorka, Mayer
ŽK: 37. Dressler, 62. Helísek, 74. Švantner, 80. Kosorin (Hodonín)
Diváci: 250
FK Hodonín: Petráš - Helísek, Dressler, Dunda, Sukup – Langer, Bohun (55. Michna), Švantner, Jáger (46. Kosorin) – Sasín (46. Raisigl), Holek
MSK Břeclav: Fibingr – Hynek (70. Kříž), Herman, Hromek, Hloch, Opina, Mikáč, Kristoň (79. Borovský), Borýsek (60. Malůšek) (70. Petrásek), Konečný, Skočovský


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...