V červeném dresu Startu vběhl na hřiště i Jan Pluháček, jenž přestoupil do Brna v zimní přestávce právě z Břeclavi. Žádné vzájemné hecování však neproběhlo. „Soustředili jsme se sami na sebe. Poslední dva domácí zápasy jsme prohráli, tudíž bylo potřeba tuto sérii zastavit. Pluhy je výborný hráč, ale nijak víc jsme se na něj nepřipravovali,“ neskrýval domácí lodivod.

Dvaadvacetiletý fotbalista, který strávil v Břeclavi dvě sezony, nastoupil proti svému bývalému celku poprvé. „Byl to pro mě speciální zápas. S několika bývalými spoluhráči se dodnes vídám i mimo fotbal,“ pravil Pluháček.

Šlágr 19. kola I. B třídy mezi Svatobořicemi (v bílých dresech) a Vnorovy skončil bezbrankovou remízou.
Do konce nižších fotbalových soutěží zbývají tři kola. O co se ještě hraje?

Jeho znalosti břeclavské taktiky však kouč Startu Milan Frimmel před zápasem nevyužil. „Nepřipravujeme se na konkrétního soupeře, spíš se soustředíme na naši hru. O silnějších a slabších stránkách protivníků samozřejmě víme, trenéři si je načtou z videí. Ale že by se mě před zápasem vyptávali na detaily, to ne,“ prozradil bývalý hráč Svratky, Líšně či Zbrojovky.

Fotbalisté Startu vstoupili do utkání rychlou brankou. Skóre otevřel v sedmé minutě útočník Dominik Havlín, který se prosadil již ve třetím zápase po sobě. „Dominik je typický hroťák, hodně gólový. Teď mu to tam padá, doufám, že v tom bude pokračovat dál. Známe se delší dobu, hráli jsme spolu ve Svratce. Pokud budou jeho výkony dál narůstat, divize není jeho strop. Určitě se prosadí i ve vyšší soutěži,“ předpověděl Pluháček.

Na fotce bývalých i budoucích hráčů z Komety, kteří vybojovali na mistrovství světa bronz, je i Jakub Flek (čtvrtý zprava).
Hokejista Flek do Komety Brno? Fotka z bronzové kabiny potvrzuje spekulace

Vedoucí branka hosty nakopla, naopak Břeclav se do zápasu vůbec nedostala. „Na hřišti bylo pouze jedno mužstvo, my jsme byli jenom sparing partnerem. V kabině jsem musel hodně zvýšit hlas. Bylo to snad poprvé za tu dobu, co v Břeclavi jsem. Absolutně se mi nelíbil přístup hráčů, chci, aby šlo z tribuny vidět, že na hřišti bojují,“ netajil Malár.

Trenérův poločasový proslov přinesl ovoce. Nejenže domácí zlepšili svůj výkon, v 71. minutě dokonce vyrovnali, když se prosadil Milan Skočovský. „Nemůžu říct, že jsme byli lepší, ale soupeře jsme znejistili. Dostali jsme se daleko víc do hry než v první půlce,“ pravil zkušený stratég.

Brňané si vedení vzali zpět na svou stranu čtyři minuty před koncem, trefil se Musil. Radost ze vstřelené branky však netrvala dlouho. V poslední minutě se po standardní situaci ve vápně nejlépe zorientoval Kryštof Petrásek a vyrovnal na 2:2. „Nezvládli jsme to psychicky. V minulém utkání s Havlíčkovým Brodem jsme dostali gól na 2:2 rovněž těsně před koncem. Měli jsme to v hlavách a nejspíš to sehrálo svou roli. Je to obrovská škoda, protože bychom měli o čtyři body víc a mohli jsme zabojovato druhé nebo třetí místo. Takto zůstaneme pravděpodobně čtvrtí,“ dodal zklamaně Pluháček.

Fotbalový útočník Tomáš Křivánek z Moravské Nové Vsi má velký podíl na postupu mužstva do krajské soutěže.
KANONÝR DENÍKU: Křivánek vystřílel Moravské postup. Bude hrát I. B třídu?

Fotbalisté Startu hostí v příštím kole předposlední Ždírec, který včera remizoval 1:1 s prvním Hodonínem. Utkání se odehraje v sobotu od pěti hodin odpoledne. Sedmá Břeclav se představí už ve středu od šesti hodin večer na hřišti druhé rezervy Zbrojovky Brno.

MSK Břeclav – Start Brno 2:2 (0:1)
Branky: 71. Skočovský, 90. Petrásek – 7. Havlín, 86. Musil
Rozhodčí: Kostelník – Poláček, Vychodil
ŽK: 78. Konečný, 84. Petrásek, 90. Souchop, 90. Hloch – 30. Frimmel, 75. Kaláb
Diváci: 120
MSK Břeclav: Sova – Kříž (58. Petrásek), Hynek, Herman, Hromek (58. Konečný), Hloch, Opina, Mikáč (76. Souchop), Kristoň (76. Mysliveček), Borýsek, Skočovský (88. Borovský)
Start Brno: Smrčka – Avdić, Pluháček (72. Kaláb), Pařízek, Dovhanyuk, Sedlo, Doubravský (72. Žalud), Hubr, Smejkal, Frimmel (78. Musil), Havlín


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...