Pro rodáka z Krumvíře byl návrat domů jedinou volbou. „Rozhodování nebylo složité. Kvůli pracovnímu vytížení jsem moc nestíhal tréninky v brněnské Lesné. Přece jenom už je mi třicet, nechtěl jsem se dál honit, když si můžu zahrát kvalitní fotbal i doma,“ vysvětlil nováček v týmu Michala Škrabka své rozhodnutí.

Michal Kordula vedl v nejvyšší soutěži fotbalisty Slovácka.
Kladu důraz na progres hráče, vzdělání a rodiče, říká fotbalový agent Kordula

Střední záložník nosil dres Krumvíře naposled v sezoně 2018/2019, poté zamířil do divizního Hodonína, kde na konci minulé sezony slavil postup do třetí ligy. Tu si v šak v červenočerném dreu nezahrál a v létě přestoupil do brněnského Startu. „Určitě se vracím jako jiný hráč. Zejména tři sezony v Hodoníně pod trenérem Švantnerem mi hodně daly. Nabral jsem zkušenosti a dosáhl většího klidu na balonu. Myslím, že i po taktické stránce jsem se posunul,“ netajil Michna, který v minulosti hrál za Šardice nebo Dubňany.

Zkušený fotbalista se těší zejména na skvělou atmosféru při domácích zápasech. „Hrál jsem tady a na zdejší prostředí jsem zvyklý, moc se na to těším. Věřím, že bude všechno super,“ těšil se na návrat na domácí hřiště.

Břeclavští fotbalisté (v bílém) v prvním přípravném duelu prohráli.
Břeclav na úvod přípravy padla. Malára těší minimum změn v kádru

Vedle Michny dotahuje Krumvíř příchod ještě jednoho hráče. „Vím, že sháněli stopera. Myslím, že v nejbližších dnech bude představen. Klub chce navázat na dobré výsledky z podzimní části a pokusit se v tabulce vyšplhat ještě výš,“ dodal Michna.