Za podzimní část sezony, která skončila o víkendu, nasázel v krajském přeboru devatenáct gólů a to poslední dva zápasy kvůli futsalovým povinnostem nestihl. I díky němu Morenda výrazně vylepšila pozice z minulé sezony. Zatímco na jaře skončila čtrnáctá, po podzimu je šestá. „Jsme spokojení, předsezonní ambice jsme překonali,“ pravil Záruba.

I ve futsalu obléká dres Slavie, ale pražské, která hraje nejvyšší soutěž. „Máme trénink každý den. Do Brna se dostanu jen o víkendu, kdy cestu vždy spojím s návštěvou rodičů. Moravská Slavia mi hodně vychází vstříc. Mám rád partu v kabině. Díky fotbalu se udržuji v kondici,“ pojmenoval futsalový reprezentant důvody, proč téměř každý víkend váží cestu z východu Čech do Brna.

Z vítězství 5:4 na hřišti Blanenska se v sedmém kole radovalo Brno.
Brno dokonalo parádní obrat na hřišti lídra soutěže. V penaltovém rozstřelu

Ve fotbalových kuloárech občas zaznívá, že Moravská Slavia je klub jednoho muže, takové označení ale Záruba razantně odmítá. „ Vůbec to není pravda. Spoluhráči mi pozice dobře připravují a bez nich to nejde,“ zmínil nejlepší český futsalista za rok 2016, který obléká také reprezentační dres.

Nejlepší střelci
- Krajský přebor: Radim Záruba (Moravská Slavia) – 19 gólů
- I. A třída, skupina A: Jan Doležel (Rajhradice) – 13 gólů.
- I. A třída, skupina B: Miroslav Fobl (Lednice) – 15 gólů
- I. B třída, skupina A: Adam Havlíček (Kohoutovice) – 15 gólů
- I. B třída, skupina B: Marek Suchánek (Pohořelice), Lukáš Němec (Želešice), Martin Čermák (Tuřany) – všichni 13 gólů
- I. B třída, skupina C: Tomáš Lípa (Strážnice) – 14 gólů

Aktuální lídr tabulky střelců A skupiny I. A třídy Jan Doležel je zase policista. Proto nepřekvapí, že hraje v Rajhradicích, kde si dávají záležet na tom, aby tým tvořili strážci zákona.

Zkušené družstvo zdaleka není do počtu. V tabulce je druhé a nasázelo suverénně nejvíc gólů v soutěži. „Někdy to s námi není jednoduché. Kvůli službám se nás na tréninku sejde třeba jen sedm nebo osm. Ale docela se nám daří, protože si rozumíme. Jsme parta i mimo fotbal, letos jsme slavili docela dost svateb,“ řekl Doležel.

14. kolo druhé ligy mezi domácí Zbrojovkou Brno (červená) a Vítkovicemi.
Napravili domácí bídu. Ke čtyřgólové kanonádě pomohly Brnu nacvičené standardky

Sedmadvacetiletý středopolař nasázel třináct gólů. „Jsem hodně ofenzivní záložník. Obrana není úplně moje a bek za mnou to má dost složité. Pokud budu nejlepší střelec, asi to bude něco stát, zatím jsem nic neplatil,“ usmíval se Doležel.

Jak on, tak Záruba patří mezi očekávaná jména na čele tabulek střelců. Podobně je to třeba i v B skupině I. A třídy, kde vládne zkušený Miroslav Fobl z Lednice, známý střelec je také v C skupině I. B třídy strážnický Tomáš Lípa.

Ilustrační foto.
Favorizovaná Líšeň brala jen bod za remízu. Nezasloužili jsme si nic, říká kouč