Hosté měli bleskový start do zápasu. Už ve třinácté minutě byl stav 0:2 po dvou pohotových trefách Davida Michny z hranice pokutového území. Zvláště ta první z voleje byla výstavní. Pak ještě těsně před přestávkou přidal třetí gól Rozkydal a zápas byl v podstatě rozhodnutý.

„Dva rychlé góly nám hodně pomohly, pak jsme už mohli víceméně kontrolovat hru. Kvůli vlastní laxnosti jsme bohužel ve druhé půli dvakrát inkasovali,“ poznamenal Michna, který nakonec zaznamenal čtyři branky. „To se mi stalo asi naposledy někdy v žácích. Nějaký hattrick už jsem mezi dospělými zaznamenal, ale čtyři góly jsem vstřelil poprvé,“ radoval se produktivní kanonýr.

Především díky jeho střelecké pohotovosti z toho byla vysoká výhra 6:2, kterou však Krumvířští nijak nepřeceňují. „Je to příjemné, ale Vojkovice jsou poslední a vyhrává tu každý. Ostatní mužstva jsou výkonnostně jinde, musím říct, že nás kvalita soutěže trochu překvapila. Ne že bychom si mysleli, že budeme jako nováček někde na špici, ale rozdíl mezi krajem a první třídou je opravdu velký,“ uvedl manažer klubu Josef Káňa.

Pro fotbalisty Krumvíře je to nová situace, protože v posledních třech sezonách vždy postupovali o soutěž výš a na porážky nebyli zvyklí. „Je to ale i kvůli tomu, že jsme měli zraněné hráče, což je při našem úzkém kádru problém. Kdybychom byli kompletní, tak věřím, že by bylo na našem kontě víc bodů,“ uvažoval David Michna.

Momentálně je Krumvíř na desáté příčce tabulky krajského přeboru. „Měli jsme na úvod těžký los, teď v závěru podzimu nás naopak čekají týmy z dolní poloviny tabulky. Věřím, že si ještě polepšíme. Po čtvrtém kole jsme si říkali, že bychom chtěli mít po podzimu nějakých osmnáct bodů. Teď jich máme šestnáct a dva zápasy k dobru, takže by to mohlo klapnout,“ dodal Josef Káňa.

Vojkovice - Krumvíř 2:6

Poločas: 0:3. Branky: 58. Lang, 74. Poláček– 9. Michna, 13. Michna, 45. Rozkydal, 47. Zvonič, 49. Michna, 87. Michna.

Rozhodčí: Papuga – Bělák, Czech. ŽK: Dvořák, Kasprij – Doležal. ČK: 80. Dvořák (Vojkovice). Diváci: 100.

Krumvíř: Doležal – Mokrý, Adamec, R. Luskač, Zvonič – O. Luskač, Kmeť – Kobylka (61. D. Ondroušek), Michna, Rozkydal (68. Charvát) – T. Ondroušek. Trenér Michal Škrabko.